Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Τούρκος κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καθώς τον κατηγόρησε για πολιτική «αφομοίωσης και φασισμού» στο θέμα της «μουσουλμανικής μειονότητας» και επιτέθηκε προσωπικά κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, επειδή αποκάλεσε ελληνόπουλα τα παιδιά στα Πομακοχώρια.

Συγκεκριμένα, ο Μπαχτσελί ανέφερε:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη στο χωριό Πάχνη, στην Ξάνθη στις 18 Μαΐου 2021, σε δημόσιο νηπιαγωγείο σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς, χρησιμοποίησε εκφράσεις που δεν μπορούμε να τις ''χωνέψουμε''. Το χωριό Πάχνη το αποκάλεσε χωριό Πομάκων και τα “τουρκόπουλα” τα αποκάλεσε  “ελληνόπουλα”. Ο Μητσοτάκης τα θαλάσσωσε και έπεσε στην δίνη του παραληρήματος.  Εκείνα είναι τουρκόπουλα, η Πάχνη δεν είναι χωριό Πομάκων. Τι θα πει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτή την πολιτική αφομοίωσης και φασισμού της Ελλάδας; Τι θα πει για αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Δεν μπορεί να επιβεβαιώσουν ότι είναι ρατσισμός το να αποκαλεί τα “τουρκοπουλα” “ελληνόπουλα”;».

Τουρκικά ΜΜΕ: Στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου στις 31 Μαΐου

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 31 Μαΐου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης θα είναι το θέμα της «τουρκικής μειονότητας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA