Μενού
  • Α-
  • Α+

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή του να στηρίξει το νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών που θα διευκολύνει την ψήφο των αποδήμων από τον τόπο κατοικίας τους, εξαπέλυσε στην κεντρική ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Ο ίδιος κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αφήσει κατά μέρους τις σκοπιμότητες και τις προσχηματικές διαφωνίες και να αποφασίσει έστω και την ύστατη στιγμή, αν αντέχει να σηκώσει το βάρος της Αριστεράς ως εμπόδιο στην ισότιμη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.  

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική: Το «πατρονάρισμα» του διαγωνισμού και το «παλικάρι της φακής»

«Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δίνει την  δυνατότητα κατάργησης των περιορισμών. Εξασφαλίζει  την διευκόλυνση αποτελεσματικής άσκησης εκλογικού δικαιώματος των συνελλήνων μας που έχουν δικαίωμα ψήφου. Το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι να διαπιστώσουμε εάν η Αριστερά θα τους το αρνηθεί για μια ακόμα φορά», υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Σχολιάζοντας, δε, την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις τοποθετήσεις των βουλευτών του κόμματος, ο  κ. Βορίδης πρόσθεσε: «πρέπει να μας εξηγήσετε γιατί οι απόδημοι δεν θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν κόμμα; Είναι κακό; Όταν κατοικείς στην Γερμανία δεν μπορείς να είσαι ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ; Απαγορεύεται;  Απαγορεύεται να έχεις κομματική επιλογή; Ο Ελληνας πολίτης που κατοικεί στην Γερμανία δεν έχει κομματικές και πολιτικές απόψεις, κριτήριο ταξικότητας; Με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύεται; Γιατί; Γιατί όπως λέει ο Κατρούγκαλος διαιρείται η εθνική ενότητα Αλήθεια; Κοίτα καημό; Στο εσωτερικό της χώρας δεν υπάρχει αυτή η εθνική ενότητα;». «Τα λέει αυτά κόμμα της Αριστεράς: ότι εν ονόματι της εθνικής ενότητας δεν μπορούν να υπάρχουν κόμματα γιατί τις υπονομεύουν», κατέληξε.

Θέλετε πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε επίσης εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταθέτει πρόταση που καθιστά τους Έλληνες του εξωτερικού πολίτες «μειωμένης επιρροής δεύτερης κατηγορίας», αφού ζητά να μην προσμετράται η ψήφος τους στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα της επικράτειας, ενώ «τρολάροντας» τον ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε «δέχομαι παραγγελιές» προκειμένου να έχουμε σύγκληση, αρκεί να δεχτείτε την άρση των περιορισμών και την ισοτιμία της ψήφου τους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να μην υπάρχουν περιορισμοί αλλά λέει επίσης ότι οι Ελληνες του εξωτερικού μπορούν να εκλέγουν μόνο 4 βουλευτές και η ψήφος τους να μην προσμετράται. Είναι πρόταση που πατάει αυτή; Γιατί ενώ δέχεστε να διευκολυνθούν λέτε να μην έχουν δικαίωμα να επηρεάσουν το αποτέλεσμα; Τι έχετε πάθει; Δεν έχετε κουράγιο και εθνικό ανάστημα να υπερασπιστείτε την θέση των περιορισμών και κατασκευάζετε αυτό το τρομακτικό πλέγμα αντιθέσεων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA