Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως προσβλητικές και μειωτικές για τα ίδια τα πρόσωπα εγνωσμένης αξίας και κύρους, απέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τις αιτιάσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνικής Λύσης για απροκάλυπτο «γαλάζιο αλισβερίσι» και σκανδαλώδη συναλλαγή ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων για την επιλογή των νέων μελών του ΑΣΕΠ με κομματικά κριτήρια, διαβεβαιώνοντας ότι η διαδικασία τήρησε στο ακέραιο τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και επελέγησαν πρόσωπα με εντιμότητα, ακεραιότητα και ικανότητα για το ρόλο τους.

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική - Κελέτσης σε ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσω σύγκριση με τα ηχητικά, δεν αλλοιώθηκαν τα πρακτικά της εξέτασης Καλογρίτσα

«Το ΑΣΕΠ είναι Ανεξάρτητη Αρχή και η διαδικασία με την οποία επιλέγεται η σύνθεσή του είναι διαδικασία στην οποία η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται», τόνισε από τη Βουλή ο Μάκης Βορίδης, αποκρούοντας την κριτική του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου.

Βορίδης: Τηρήθηκαν στο ακέραιο τα συνταγματικά προβλεπόμενα

Ο κ. Βορίδης υπενθύμισε πως ο συνταγματικός νομοθέτης έχει αναθέσει τη διαδικασία επιλογής προσώπων στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία 3/5, η οποία απαιτεί συνεννόηση του Προέδρου με τα κόμματα για ευρύτερες συναινέσεις. Επισήμανε, δε, ότι για τη διενέργεια προσλήψεων στο Δημόσιο υπάρχουν εκτεταμένες νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες «διασφαλίζουν και την ακεραιότητα λειτουργίας του ΑΣΕΠ καθώς και την ακεραιότητα της επιλογής προσώπων και αυτό δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν».

«Αυτή η διεργασία έγινε και τώρα εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία και επελέγησαν πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και ακεραιότητας όπως απαιτεί το Σύνταγμα και ο νόμος», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.  

Κεγκέρογλου εναντίον Βελόπουλου: Γκρίζα προπαγάνδα

Σφοδρά πυρά κατά του Κυριάκου Βελόπουλου που μίλησε για «μέγα σκάνδαλο συναλλαγής ΝΔ – ΚΙΝΑΛ», εξαπέλυσε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για γκρίζα προπαγάνδα». «Είναι καλλιτέχνης, αριστοτέχνης στη γκρίζα προπαγάνδα, που είναι 2 αλήθειες και 8 ψέματα.  Για η μαύρη προπαγάνδα έχει μόνο ψέματα. Την γκρίζα είναι δύσκολο να τη διακρίνεις», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ποια είναι τα νέα μέλη του ΑΣΕΠ

Το νέο προεδρείο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) που εξέλεξε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, είναι το εξής:  

  • Πρόεδρος: Αθανάσιος Παπαϊωάννου (νυν αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ)
  • Αντιπρόεδρος: Ελευθέριος Μακρυλάκης (νυν σύμβουλος ΑΣΕΠ)
  • Χάιδω Χαρμπίλη - Πρόεδρος Εφετών διοικητικών δικαστηρίων
  • Μαρία Γκότση - Πρόεδρος εφετών διοικητικών δικαστηρίων,
  • Ευαγγελία Λαχάνη - Διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Γενικής Τράπεζας
  • Παναγιώτης Καρκατσούλης - Δικηγόρος
  • Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος -Γενικός διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών
  • Γιώργος Δίελλας - Ειδικός επιστήμονας στο ΑΣΕΠ.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA