Μενού
  • Α-
  • Α+

Δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης, 26 Μαΐου, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Η δημοσκόπηση της Metron Analysis εστιάζει τόσο στα ζητήματα που αφορούν στον κορονοϊό και το εμβόλιο, όσο και στα αμιγώς πολιτικά, ενώ δεν λείπουν και ερωτήσεις που δείχνουν τις προτιμήσεις των ερωτηθέντων για τους… ξένους ηγέτες.

Στην ερώτηση για την πορεία της χώρας, παρουσιάζονται οι απαντήσεις των ερωτηθέντων σε βάθος πενταμήνου, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως ο Μάρτιος ήταν ο δυσκολότερος μήνας για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν Γενάρη και Φλεβάρη οι «θετικές ψήφοι» ήταν περισσότερες. Η απάντηση «προς τη λάθος κατεύθυνση» συγκεντρώνει ποσοστό 56% τον συγκεκριμένο μήνα. Ήταν ο μήνας με τα θλιβερά γεγονότα αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, αλλά και η εποχή του… σκληρού lockdown με αυστηρότατους περιορισμούς.

Τον Απρίλιο, το «ισοζύγιο» ήταν οριακά αρνητικό για την κυβέρνηση, ενώ τον Μάιο η κατάσταση εξομαλύνθηκε, με την απάντηση «προς τη σωστή κατεύθυνση» να υπερτερεί -επίσης οριακά- με 46% έναντι ποσοστού 44% όσων έβλεπαν τα πράγματα… σκούρα. Τον Απρίλιο, η πανδημία συγκέντρωνε το 49% των απαντήσεων, το οποίο έγινε 33% τον Μάιο. Η οικονομία, από την άλλη, αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» της ανησυχίας τον Μάιο με 31%, ενώ τον Απρίλιο είχε ποσοστό 27%. Ανεργία, πολιτικό σύστημα και εξωτερική πολιτική ήταν τα υπόλοιπα προβλήματα που ανησύχησαν τους ερωτηθέντες.

Φως… στο τούνελ του κορονοϊού

Στην ερώτηση «αν έχουμε αφήσει τα χειρότερα πίσω μας» με την πανδημία, βλέπουμε πως η αισιοδοξία εκτινάχθηκε τον Μάιο, με τους εμβολιασμούς να παίζουν σίγουρα το ρόλο τους. Πιο συγκεκριμένα, το 63% δήλωσε αισιόδοξο τον συγκεκριμένο μήνα, έναντι του 29%, ενώ ο «δύσκολος» Μάρτιος φαίνεται και εδώ, με τους αισιόδοξους να αποτελούν το 47% της πίτας και τους απαισιόδοξους το 45%.

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 13,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, από 14,2 μονάδες στην μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1%, το ΚΙΝΑΛ 6%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 εμφανίζεται ενισχυμένο στο 4,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,7%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA