Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγο πριν από την επίσημη επίσκεψή του στην χώρα μας άλλαξε το πρόγραμμα και αντί να ξεκινήσει το ταξίδι του από τα Χανιά θα μεταβεί στη Θράκη, πράγμα το οποίο έχει μια ιδιαίτερη διπλωματική σημειολογία.

Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση Μητσοτάκη και Δένδια με Τσαβούσογλου την Δευτέρα - Ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη για τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκτιμούν πως με αυτή την κίνηση ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν επιθυμεί να «τορπιλίσει» τις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά. Τα αίτια μπορούν να αναζητηθούν στις εμπρηστικές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ λίγες ώρες πιο πριν. Να σημειώσουμε ότι ο Τσελίκ σε ένα από τα γνωστά του παραληρήματα ανέφερε ότι η Ελλάδα ακολουθεί ρατσιστική πολιτική έναντι της «τουρκικής» μειονότητας. Να τονιστεί ότι ο Τσελικ επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον όρο «τουρκική» για να χαρακτηρίσει τη μειονότητα της Θράκης, παρά τα όσα ορίζει η Συνθήκη της Λοζάνης που αναφέρει ξεκάθαρα πως στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα.

Συγκεκριμένα ο Τσελίκ στο παραλήρημά του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης σε μια βιντεοκλήση που έκανε με τους δασκάλους Νηπιαγωγείου χρησιμοποίησε τον όρο πομακοχώρι για το "τουρκικό χωριό" της Πάχνης. Και τα "Τουρκόπουλα" τα αποκάλεσε Ελληνόπουλα, γεγονός που αντικατοπτρίζει της μεροληπτικής πολιτικής. Αυτή η πολιτική της Ελλάδας είναι επίθεση στα νόμιμα δικαιώματα, της "τουρκικής" ταυτότητας της μειονότητας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA