Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την ερχόμενη Τετάρτη, στις 2 Ιουνίου, προγραμματίζεται στο καλαντάρι του Μεγάρου Μαξίμου το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια, με το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου φιλοδοξεί να εκπέμψει ένα διττό μήνυμα: ότι η χώρα ανοίγει στον τουρισμό με ασφάλεια, αλλά και ότι οι σημαντικές επενδύσεις, όπως αυτή της VW στο νησί, είναι το διαβατήριο της χώρας για το πέρασμα στην επόμενη μέρα και τη μετά-covid εποχή.

Διαβάστε ακόμη: Αντίστροφη μέτρηση για το ψηφιακό πιστοποιητικό - Η ελληνική ετοιμότητα από 1η Ιουνίου

Όπως έχει γράψει το Reader.gr εδώ και μέρες, ο πρωθυπουργός θέλει να συνδυάζει τις στοχευμένες επισκέψεις του στο εσωτερικό με έργα αιχμής για την επόμενη μέρα ή, εν γένει, με ένα αναπτυξιακό μήνυμα. Θα έχει προηγηθεί το Σάββατο η μετάβαση του κ. Μητσοτάκη στα Χανιά, για το ετήσιο μνημόσυνο του πατέρα του, αλλά και προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τον ΒΟΑΚ.

Στο νησί της Αστυπάλαιας, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη και ο CEO της VW, Χέρμπερτ Ντις, ο οποίος έχει συνεργαστεί στενά με τον υφυπυργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Κώστα Φραγκογιάννη για το εν εξελίξει project εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων στο νησί, εντός των επόμενων 2-3 ετών. Παράλληλα, στο νησί δημιουργούνται υποδομές για την υποστήριξη αυτών των οχημάτων, ενώ εκσυγχρονίζονται και τα μέσα συγκοινωνίας. Ακόμα, για να ενισχυθεί το «πράσινο» αποτύπωμα του νησιού, δρομολογείται και η αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου, με υποκατάσταση των γεννητριών πετρελαίου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες, με στόχο τα επόμενα χρόνια η Αστυπάλαια να αποτελεί νησί-πρότυπο για την ενεργειακή μετάβαση.

Το μήνυμα για επενδύσεις, δε, έρχεται σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι έντονο και δεν αποκλείεται εντός του θέρους και πριν τις διακοπές του Αυγούστου να ανακοινωθεί ακόμα ένα σημαντικό επενδυτικό project που θα δώσει ώθηση στις αναπτυξιακές προοπτικές.

Βεβαίως, πέραν της επένδυσης που ήδη τρέχει, σημαντικό θα είναι και το μήνυμα για τον τουρισμό. Η επίσκεψη στην Αστυπάλαια δεν θα είναι παρόμοια με το περυσινό event που έγινε στη Σαντορίνη, με φόντο το ηλιοβασίλεμα του νησιού και με παρουσία πολλών ξένων ΜΜΕ. Και εκεί, όμως, θα βρίσκονται εκπρόσωποι και του ξένου Τύπου και τα σοκάκια της Αστυπάλαιας θα πρωταγωνιστήσουν στο σκηνικό, ενώ και οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ντις θα γίνουν σε ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό που θα παραπέμπει ευθέως στο χρώμα των ελληνικών νησιών.

Έως τότε, δε, η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει και τις δικές της τεχνικές προετοιμασίες για το Πράσινο Πιστοποιητικό για τον τουρισμό, αναμένοντας, παράλληλα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να δρομολογήσουν τις δικές τους διαδικασίες, προκειμένου αυτό να τεθεί οριζόντια σε εφαρμογή, σε όλα τα κράτη-μέλη, από την 1η Ιουλίου. Βεβαίως, το ευρωπαϊκό πληροφοριακό σύστημα θα είναι έτοιμο 15 με 10 νωρίτερα, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα σε χώρες να το εφαρμόσουν και πιλοτικά μεταξύ τους νωρίτερα, αν αυτό κρίνεται σκόπιμο. Αρμόδιες πηγές εξηγούν, δε, στο Reader.gr ότι οι ελληνικές τεχνικές «πρόβες» που έχουν γίνει έχουν στεφθεί, μέχρι στιγμής, με απόλυτη επιτυχία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA