Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το λιμάνι των Χανίων παρουσίασε τον σχεδιασμό για τη δημιουργία του νέου Βόρειου Οδικού Άξονά Κρήτης (ΒΟΑΚ), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η δέσμευση που ανέλαβα προεκλογικά για τον ΒΟΑΚ γίνεται πράξη. Ο δρόμος θα γίνει και η Κρήτη θα αποκτήσει επιτέλους το δρόμο που της αξίζει». Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του με απόλυτη βεβαιότητα και ότι η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ είναι απαραίτητη καθώς το έργο είναι μια εκκρεμότητα του παρελθόντος. «Δεν ήταν καθόλου εύκολο καθώς αυτό το Ταμείο χρηματοδοτεί υποδομές του μέλλοντος και ο ΒΟΑΚ είναι εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν. Καταφέραμε όμως και για τον βόρειο άξονα του Ε65 να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πλέον πρωταγωνιστής στην Ευρώπη με αξιοπιστία και ισχύ

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «Σήμερα είναι ο μεγαλύτερος νέος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο έργο. Για τη σημασία και την ανάγκη του δεν χρειάζεται να σας πείσω. Αρκεί να πω ότι αν δεν προχωρήσουμε σε αυτό η Κρήτη θα παραμείνει αναπτυξιακά ακρωτηριασμένη. Για μένα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αναπτυξιακή προτεραιότητα. Τον ΒΟΑΚ τον προχωράμε και για ένα ακόμη λόγο πιο προσωπικό και ανθρώπινο κυρίως για τους συντοπίτες μας που έχουν θρηνήσει θύματα».

Οι τοπικές αντιδράσεις καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του έργου 

Ακόμα πρόσθεσε πως γνωρίζει ότι ένας από τους κύριους λόγους που καθυστερούσε η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου ήταν ότι υπήρχαν τοπικές αντιδράσεις και συμφέροντα. «Η χάραξη έχει κλείσει. Μπορεί να υπάρχουν δυνατότητες για μικρές αλλαγές. Όταν με ρώτησαν για τη χάραξη είπα ότι δεν θέλω να ξέρω, εσείς θα μου πείτε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Την ίδια στιγμή πρόσθεσε ότι στην Κρήτη βρίσκονται στον υπερθετικό βαθμό όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και τώρα ανοίγονται τεράστιες ευκαιρίες. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας πως «Μας ενώνει το ίδιο κοινό όραμα για τον τόπο και το μέλλον του. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι καθώς τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορονοϊού, ανοίγεται ένας νέος μεγάλος αναπτυξιακός κύκλος για όλη τη χώρα και την Κρήτη. Καθώς ξεκινάμε να υποδεχθούμε επισκέπτες για τη φετινή τουριστική περίοδο θέλω να ζητήσω να επιμείνουμε στο τρίπτυχο εμβολιαστείτε, προετοιμαστείτε, υποδεχτείτε» .

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA