Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσγλου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνομιλία τους διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας. Ακολουθεί συνάντηση του Τσαβούσογλου με τον Νίκο Δένδια.

Διαβάστε ακόμη: Τσαβούσογλου: Θέτω τη Δευτέρα θέμα για τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη - Αμεση απάντηση της Αθήνας

Mετά και από τις σημερινές συνομιλίες με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, «κλειδώνει», πλέον, το ενδεχόμενο μιας συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται πως η Αθήνα προσέρχεται στις συναντήσεις με την ελπίδα βελτίωσης των ελληνοτουρικών σχέσεων, με απαραίτητη προϋπόθεση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, παράλληλα, η Τουρκία φαίνεται να πραγματοποιεί μια υποχώρηση και να επιστρέφει στον διάλογο με την Ελλάδα, ενώ και οι δύο πλευρές έχουν προετοιμάσει το έδαφος, με το κλίμα να δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Θερμό τετ α τετ Τσαβούσογλου - Δένδια παρά τις προκλήσεις

Στο μεταξύ, θερμό τετ α τετ είχαν την Κυριακή, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο δείπνο που παρέθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στον Τούρκο ομόλογό του, στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Ακρόπολη. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά την άφιξή του στο εστιατόριο αγκάλιασε θερμά τον Νίκο Δένδια, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα από τη Θράκη έκανε για άλλη μια φορά λόγο για ζήτημα «τουρκικής μειονότητας».

Όπως ήταν φυσικό το θέμα δεν έμεινε ασχολίαστο από το ελληνικό ΥΠΕΞ το οποίο εξέδωσε αυστηρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Ο χθεσινός εναγκαλισμός των δύο υπουργών Εξωτερικών έξω από το εστιατόριο «Διόνυσος» στην Ακρόπολη μάλλον στέλνει το σήμα ότι και οι δύο ίσως να επιθυμούν μια συνέντευξη τύπου, σήμερα το μεσημέρι, που δεν θα στείλει το μήνυμα της σύγκρουσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA