Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έβαλε στο μικροσκόπιο το οργανωμένο έγκλημα και τις δολοφονίες του τελευταίου διαστήματος, την τροπολογία για τον αποκλεισμό ηγετικής καθόδου των καταδικασμένων της Χρυσής Αυγής στις εκλογές, καθώς και τροπολογία του υπουργείου οικονομικών για την ενίσχυση του ΤΑΙΠΕΔ. «Η έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και κανένα σόου κυβερνητικό δεν μπορεί να το κρύψει. Το δόγμα νόμος και τάξη περιορίστηκε στους φοιτητές και διαδηλωτές», είπε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από τη Βουλή.

Διαβάστε ακόμη:Γεννηματά: Η πρώτη κατοικία είναι απροστάτευτη

Οργανωμένο έγκλημα - σταματήστε το παιχνίδι του μουτζούρη  

Αναφορικά με το οργανωμένο έγκλημα και τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η κυρία Γεννηματά, επέκρινε την κυβέρνηση ότι κλονίζεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Υποστήριξε ότι βρισκόταν σε «λήθαργο», σχολιάζοντας πως αν ο αρμόδιος υπουργός κήρυξε τώρα τον πόλεμο «μέχρι τώρα τι έκανε; είχαν εκεχειρία;».

«Η έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και κανένα σόου κυβερνητικό δεν μπορεί να το κρύψει. Το δόγμα νόμος και τάξη περιορίστηκε στους φοιτητές και διαδηλωτές», είπε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Η ίδια κατηγόρησε τους υπουργούς ότι παίζουν το παιχνίδι «σε ποιον θα αφήσω τον μουτζούρη», επισημαίνοντας ότι «είναι ώρα δράσης και ανασύνταξης των επιχειρησιακών σχεδίων της ΕΛ.ΑΣ» με ενίσχυση των περιπολιών τις βραδινές ώρες, καθώς και μηχανισμοί ιχνηλάτησης του μαύρου χρήματος που στηρίζει το οργανωμένο έγκλημα. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να νικήσουμε στον πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα. Όλα τα άλλα είναι λόγια για κατανάλωση. Από λόγια χορτάσαμε. Τώρα κρίνεστε για όσα κάνετε και όσα δεν κάνετε», σημείωσε.

Μπλόκο ηγετικής εκλογικής καθόδου της Χρυσής Αυγής

Αναφορικά με την τροπολογία για τον αποκλεισμό ηγετικής καθόδου των καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής στις εκλογές, η Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για αναγκαία ρύθμιση, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Κίνημα Αλλαγής θα την υπερψηφίσει. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως: «ο νόμος δεν αρκεί. Για να ξεριζώσουμε  κάθε φασιστική παραφυάδα χρειάζεται δουλειά. Για να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χώρος στην Ελλάδα για τους φασίστες ούτε στην πολιτική ούτε πουθενά».

ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείο - αξιοποίηση κι όχι ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Στο στόχαστρο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής βρέθηκε και η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση του ΤΑΙΠΕΔ. Η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, παραδίδοντας σε ιδιωτικά χέρια τη δημόσια περιουσία. Κι επανέλαβε την ανάγκη κατάργησης του Υπερταμείου ώστε αντί για «ξεπούλημα» να καταστεί εφικτή η πραγματική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό σύστημα των ΟΤΑ

Σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ, η Φώφη Γεννηματά, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον αμφότερων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς τους ότι αντί των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που θα συνδύαζαν τη δημοκρατία με την κυβερνησιμότητα, προωθούν ως «η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος» συστήματα που «σημασία έχει γι’ αυτούς ο έλεγχος μέσα από ένα βολικό κάθε φορά εκλογικό σύστημα». «Λέμε όχι στην απλή αναλογική που δημιουργεί προβλήματα κυβερνησιμότητας και υπόγειες συναλλαγές, αλλά λέμε όχι και στην  παραποίηση της λαϊκής κυριαρχίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, επειδή όπως είπε ενισχύει τις εξουσίες Δημάρχων και Περιφερειαρχών και αποδυναμώνει το ρόλο των Συμβουλίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA