Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως «πειραματικό πεδίο» για την επόμενη μέρα χαρακτήρισε το πρόγραμμα χρηματοδότησης για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα ισχύσει στην Αστυπάλαια, σε συνεργασία με τη Volkswagen, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Astypalea: smart & sustainable island – Progress Report, from vision to action» είπε ότι « Η Αστυπάλαια του 2021 φωτίζει το αύριο για τις επόμενες γενιές. Και είναι βεβαίως το κράτος που συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα και παράγεται το πρώτο πράσινο νησί της Ελλάδας. Τα σχέδια μας είναι φιλόδοξα . Η Αστυπάλαια θα είναι το πειραματικό πεδίο για την πράσινη μετάβαση. Θα αντικαταστήσουμε τις πετρελαιογεννήτριες με ένα σύστημα φωτοβολταϊκών κλπ. Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα στο νησί θα χρησιμοποιηθούν για τις συγκοινωνίες και τις υπηρεσίες του κράτους, σύντομα θα έχουμε και ένα ηλεκτρικό ασθενοφόρο».

Διαβάστε ακόμη:Αστυπάλαια: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της VW – O διάλογος για το project

«Αυτό που παραδίδουμε στην Αστυπάλαια είναι μια νέα αρχή. Το κατώφλι για έναν νέο, πιο πράσινο κόσμο. Αυτό που κάνουμε εδώ εκπροσωπεί μια μικρή, αλλά σημαντικό βήμα για να αντιμετωπίσουμε την περιβαλλοντικά επείγουσα κατάσταση. Το κλίμα υπερθερμαίνεται, οι συνέπειες είναι αισθητές παντού» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προωθήσαμε την απολιγνιτοποίηση της χώρας, εστιάζουμε την προσοχή μας στη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας. Το 2030 2/3 κιλοβατώρες θα είναι από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» πρόσθεσε. «Λανσάραμε την πλατφόρμα για να βοηθήσουμε τους νησιώτες να αλλάξουν τα αυτοκίνητα τους με ηλεκτρικά. Και οι επιδοτήσεις είναι πολύ πιο γενναιόδωρες σε σχέση με την ενδοχώρα. 18:38 Η προοπτική που βλέπουμε εδώ με ενθουσιάζει. Η προοπτική να μεταφέρουμε αυτή την τεχνολογία και σε άλλα νησιά και να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα κίνητρα για την αλλαγή» πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα για την Αστυπάλαια 

Υπενθυμίζεται ότι Από την Αστυπάλαια, ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κώστας Φραγκογιάννης, παρόντων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του CEO της VW Χέρμπερτ Ντις, παρουσίασε το πλάνο για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οπως είπε ο κ. Φραγκογιάννης και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συμμετέχουν ενεργά στην «πράσινη ανάπτυξη» κι έχουν εκπονήσει προγράμματα χρηματοδότησης για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μεταξύ άλλων, τα «πακέτα» για την απόσυρση του παλαιού οχήματος και την αντικατάστασή του από ηλεκτρικό είναι τα εξής:

Επιδότηση αυτοκινήτου 12.000 + 3.000 με απόσυρση παλαιού.

Μηχανές 2.000 + 500 με απόσυρση παλαιάς. 

Ηλεκτρικό φορτηγάκι 12.000 + 3.000 με απόσυρση. 

Σταθμός οικιακής φόρτισης 400 ευρώ επιδότηση

Αιτήσεις για επιδότηση αγοράς οχήματος γίνονται στο e-astypalea.gov.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA