Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σωφρονιστικό σύστημα, όταν η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου αναφέρθηκε σε πολιτικούς κρατούμενους, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη.

«Να μας πείτε τώρα  ποιοι είναι οι πολιτικοί κρατούμενου. Δεν μπορείτε να λέτε ότι στις ελληνικές φυλακές υπάρχουν πολιτικοί  κρατούμενοι. Πείτε ποιον λέτε; Ο Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος;», φώναξε ο κ. Πλεύρης.

Η κ. Ελευθεριάδου απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα και αντέτεινε: «Αυτό σας ενόχλησε; Όλα αυτά που είπα για τις απευθείας αναθέσεις δεν σας ενοχλούν;», για να λάβει εκ μέρους του κ. Πλεύρη τον χαρακτηρισμό «απαράδεκτη».

Ελευθεριάδου: Άλλο εννοούσα

Λίγη ώρα αργότερα η κ. Ελευθεριάδου ζήτησε εκ νέου το λόγου, προκειμένου να εξηγήσει πως η αναφορά της σε πολιτικούς κρατούμενους αφορούσε σε καταδικασμένους από τα πολιτικά δικαστήρια.

«Παρ’ όλα αυτά γνωρίζουμε όλοι ότι στις φυλακές υπάρχουν κρατούμενοι οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως πολιτικοί κρατούμενοι. Εγώ δεν το αποδέχομαι, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται αυτόν τον προσδιορισμό. Αν και ο καθένας έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Εγώ εννοούσα κρατουμένους για προσωποκράτηση με απόφαση πολιτικού δικαστηρίου», σημείωσε η ίδια.

Πλεύρης: Σας μάλωσαν και οπισθοχωρείτε

Οι καθυστερημένες εξηγήσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ δεν ικανοποίησαν τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος υπαινίχθηκε ότι της «τράβηξαν το αυτί» από το κόμμα.

«Ακούστε. Πολιτικός κρατούμενος ως όρος δεν υπάρχει. Η προσωποκράτηση δεν είναι πολιτικός κρατούμενος. Κι αν εννοούσατε αυτό, όταν σας διέκοψα και σας ρώτησα για τον Κουφοντίνα θα μου απαντούσατε από το βήμα. Όχι μετά από δέκα λεπτά και αφού σας μάλωσαν. Επειδή καταλάβατε το λάθος δώσατε τη δική σας εξήγηση, όμως για να μην τους απογοητεύσετε λέτε και πως αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας. Κι αφού κατέπεσαν όλα τα υποτιθέμενα δικαιώματα του Κουφοντίνα τώρα υιοθετείτε τον Δημάκη. Επιτέλους πάρτε σαφή θέση. Πολιτικοί κρατούμενοι, υπάρχουν στις ελληνικές φυλακές; Τους αναγνωρίζετε; Ο Κουφοντίνας είναι ποινικός. Αρκετά τον χαϊδέψατε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA