Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη λειτουργία των λεγόμενων «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» ως διδακτική ενότητα σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, καθώς και την εισαγωγή δραστηριοτήτων στην αγγλική γλώσσα στα νηπιαγωγεία, ρυθμίζει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Διαβάστε ακόμη: Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική χρονιά 2021 – 2022 και έχουν σκοπό, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, την ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές.

Δείτε την τροπολογία εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11663335.pdf

Παράλληλα, με την τροπολογία εισάγεται στο υποχρεωτικό πρόγραμμα των νηπιαγωγείων της χώρας, δράση για τη δημιουργική ενασχόληση των μαθητών με την αγγλική γλώσσα μέσω της οργάνωσης και υλοποίησης δραστηριοτήτων (κατά τα ισχύοντα, προβλέπεται η πιλοτική εφαρμογή των προαναφερόμενων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων).

Όλα τα ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή των εν λόγω εκπαιδευτικών δράσεων θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση (αριθμός, διάρκεια και περιεχόμενο των θεματικών ενοτήτων καθενός εκ των θεματικών κύκλων,  αριθμός και  ειδικότητες των εκπαιδευτικών, διάρκεια ενασχόλησης των μαθητών με την αγγλική γλώσσα κ.λ.π), ενώ ανακατανέμεται ο χρόνος διδασκαλίας ανά διδακτικό αντικείμενο στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία λόγω της ένταξης της διδακτικής ενότητας «Εργαστήρια Δεξιοτήτων»

Τέλος συνιστώνται επιπλέον 721 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με μεταφορά ισάριθμών θέσεων από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA