Μενού
  • Α-
  • Α+

Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσει αύριο Πέμπτη 10 Ιουνίου η κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή σύμφωνα με πληροφορίες. Κυβερνητικοί κύκλοι διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι το νομοσχέδιο έχει διατάξεις υπέρ εργαζομένων, όπως η ψηφιακή κάρτα η οποία θα μετρά τις πραγματικές ώρες εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Χατζηδάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Με ονομαστική ψηφοφορία θα αποκαλύψουμε την «αραχνιασμένη» αντιπολίτευση

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του την Τρίτη 8 Ιουνίου ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «Να δω με πόση οργή και αγανάκτηση θα καταψηφίσετε οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης τις διατάξεις για γονικές άδειες, την άδεια πατρότητας που καθιερώνουμε για πρώτη φορά για 14 ημέρες , τα μέτρα για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση, τις διατάξεις για την κατοχύρωση ντελιβεράδων και κούριερ, για την τηλεργασία και ιδιαίτερα για το δικαίωμα στην αποσύνδεση του εργαζομένου, για τη διεύρυνση σε 6 περιπτώσεις της προστασίας των εργαζόμενων σε απόλυση».

Ακόμα ο υπουργός προέβλεψε πως στην περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας η αντιπολίτευση και δη η αξιωματική, θα αναγκαστεί να αποχωρήσει, καθώς διαφορετικά θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει τα 5/6 του νομοσχεδίου καταρρίπτοντας και τη ρητορική περί «οδοστρωτήρα».

Κατά την χθεσινή του τοποθέτησή, ο κ. Χατζηδάκης αντεπιτέθηκε με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι επανέφερε ρητορική του 80’ και χιλιοειπωμένα πυρά, συστήνοντας μάλιστα στους εκπροσώπους της να βρουν κάτι καινούργιο γιατί «σκούριασαν οι δίσκοι…». «Λέμε άσπρο λέτε μαύρο. Είστε μια πλήρως αναξιόπιστη αντιπολίτευση. Γι’ αυτό είστε και τόσο χαμηλά στις δημοσκοπήσεις. Η πολιτική σύγχυση, η εμπάθεια και η άρνηση των πάντων σας οδηγούν σε αυτό το σημείο. Και θα πάτε ακόμα χειρότερα. Δεν στενοχωριέμαι. Εδώ έχουμε όμως μια άνευ προηγουμένου πολιτική υποκρισία. Παγκόσμιο ρεκόρ υποκρισίας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εργασίας, απευθυνόμενος ιδίως στον ΣΥΡΙΖΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA