Μενού
  • Α-
  • Α+

Σήμερα το πρωί αναμένεται η ολοκλήρωση της συζήτησης του εργασιακού νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. Το περιεχόμενό του, ωστόσο, σε συνδυασμό με την απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας κυριάρχησε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, παραμερίζοντας το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την τηλεργασία στο δημόσιο.

Διαβάστε ακόμη: Εργασιακό: Το Μαξίμου περνά στην αντεπίθεση με ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο στη Βουλή

Στο σφυροκόπημα των κομμάτων της Αριστεράς κατά της κυβέρνησης και του Υπουργού Εργασίας και δη του ΣΥΡΙΖΑ, αντεπιτέθηκε εξίσου έντονα ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας δηκτικά το μέγεθος της πορείας και χαρακτηρίζοντας εμμέσως «παραμύθι» την «ακραία» επιθετική ρητορική περί «οδοστρωτήρα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία όπως υποστήριξε αδυνατεί να πείσει την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Δεν ακούει κανείς τον «κακό λύκο της ΝΔ»

«Μαζεύτηκαν μερικές χιλιάδες έξω. Οι κλασικές χιλιάδες παρεμπιπτόντως, γιατί δεν τον κατάλαβαν οι εργαζόμενοι τον όλεθρο και τον οδοστρωτήρα. Γιατί τα κλασικά εικονογραφημένα ήταν εκεί έξω. Ξέρετε γιατί δεν σας πιστεύουν οι εργαζόμενοι; Γιατί μιλήσατε για τον μπαμπούλα και τον λύκο που έρχεται πάρα πολλές φορές. Ο λύκος είναι η Δεξιά, που στο δημόσιο “θα σας απολύσει” λέγατε. Περιμένουν τις απολύσεις οι άνθρωποι. Και τώρα για τον λύκο φωνάζετε ότι δεν θα έχουν δουλειά και θα κάνουν υπερωρίες χωρίς να πληρώνονται. Αλλά δεν πάει μακριά αυτό. Γιατί θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα δουν συνθήκες εργασίας πιο αποδοτικές για τους ίδιους. Παρά τις ακραίες σας τοποθετήσεις γι’ αυτό δεν ακολουθούν οι εργαζόμενοι. Γιατί αν εμείς είμαστε οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και των ολίγων γιατί παίρνουμε 40%; Τόσο βλάκες είναι οι πολλοί και δεν ξέρουν τα συμφέροντά τους;», σχολίασε αιχμηρά ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ραγκούσης: Η σχέση... του Κωστή Χατζηδάκη με τη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι

Νωρίτερα δριμεία επίθεση στον Υπουργό Εργασίας προσωπικά είχε εξαπολύσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, κατηγορώντας τον ευθέως ως «ψεύτη», με φόντο μεταξύ άλλων τη ρύθμιση του εργασιακού νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή στα πρότυπα της ΑΑΔΕ, υποστηρίζοντας ότι η επιλογή της διοίκησής του θα γίνεται από 5μελή Επιτροπή τα 3 μέλη της οποίας είναι κομματικά επιλεγμένα.

«Δεν ντρέπεται; Να λέει ψέματα ότι θα είναι Ανεξάρτητη Αρχή; Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει τόση σχέση με την αλήθεια όση και με τη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι», είπε χαρακτηριστικά, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση αλαζονεία και ταξική μεροληψία υπέρ των ολίγων και ισχυρών.

Δελής (ΚΚΕ): Στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα

Για «αντεργατικό τερατούργημα» έκανε λόγο ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα το στείλουν στα «σκουπίδια» όπως του αξίζει, ενώ ως «θεσμική οπισθοδρόμηση» που πρέπει πάση θυσία να αποσυρθεί το απέρριψε εκ μέρους του ΜέΡΑ25 και η Αγγελική Αδαμοπούλου.

Βορίδης: Βαρίδι στην πρόοδο της κοινωνίας η Αριστερά

Οι «κεραυνοί» των κομμάτων της Αριστεράς κατά του εργασιακού νομοσχεδίου σε συνδυασμό με το «ΟΧΙ» που είπαν από κοινού και επί της αρχής του νομοσχεδίου για την τηλεργασία στο δημόσιο, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος βάλλοντας ταυτόχρονα εναντίον ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 με επίκεντρο κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση, τους χαρακτήρισε «βαρίδι» για την εξέλιξη της κοινωνίας.

«Επιβεβαιώνεται ότι η Αριστερά αποτελεί δύναμη αντίδρασης, οπισθοδρόμησης, άρνησης οποιονδήποτε εξελίξεων. Τελικώς, ένα βαρίδι για την πρόοδο της κοινωνίας.

Είστε δύναμη καθυστέρησης, γιατί δεν θέλετε τίποτα να αλλάξει», είπε ο κ. Βορίδης.

Σκανδαλίδης (ΚΙΝΑΛ): Δημιουργείτε σχίσμα με την κοινωνία

Έντονα επικριτικός απέναντι στις προωθούμενες εργασιακές ρυθμίσεις ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει τη «ρωγμή» με την κοινωνία σε ολόκληρο «σχίσμα» και συστήνοντάς στα μέλη της: «κατεβείτε από την έδρα της οίησης και της αλαζονείας, φέρνοντας τόσο απερίσκεπτα προτάσεις που συνιστούν μνημειώδη αναχρονισμό για τη χώρα».

Η πολιτική σύγκρουση σε επίπεδο Επιτροπών θα κλιμακωθεί περαιτέρω στη σημερινή τελευταία συνεδρίασή τους. Το σκληρό πολιτικό ροκ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, οπότε και το νομοσχέδιο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια και θα αναμετρηθούν πλέον οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ η ΝΔ θα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία, με στόχο όπως έχει πει ο κ. Χατζηδάκης να αποκαλυφθεί η «αραχνιασμένη» αντιπολίτευση.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA