Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να ακούγεται καταχρηστικό αλλά έχει μια λογική: εάν επιθυμούμε η ζωή μας να επιστρέψει σε ρυθμούς κανονικότητας από το φθινόπωρο, τότε οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας θα είναι αυτοί που θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. Είναι προφανές πως αυτή η συζήτηση ανοίγει τώρα για να εφαρμοστεί τον Οκτώβριο. Για δυο λόγους: πρώτον, διότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού για να καλύψει το σύνολο του πληθυσμού. Δεύτερον, διότι στην παρούσα φάση, η ψυχαγωγία (εστίαση, κινηματογράφος κτλ) γίνεται στους ανοικτούς χώρους.

Γιατί όμως πρέπει να είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για να μπει κανείς σε χώρους διασκέδασης; Σκεφτείτε το εξής απλό: πώς θα λειτουργήσει η εστίαση το χειμώνα; Όχι με κατάληψη των πεζοδρομίων προφανώς, ούτε με ηλεκτρικές θερμάστρες και παλτό. Ο κόσμος θα μπει μέσα και τα εστιατόρια θα πρέπει να λειτουργήσουν με κανονική πληρότητα ώστε οι επιχειρηματίες της εστίασης να καταφέρουν να δουλέψουν με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν στην προ-πανδημίας περίοδο. Πόσω μάλλον που το φθινόπωρο δεν προβλέπεται νέο κύμα κρατικής στήριξης. Το ίδιο θα ισχύει και για τις αίθουσες προβολής κινηματογράφου, τα μπαρ ή τα θέατρα.

Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Αναρωτηθείτε πόσο εύκολα ο κόσμος θα βγάλει τη μάσκα για να μπει στα μέσα μεταφοράς ή να παρακολουθήσει μια παράσταση σε μια αίθουσα με άλλους 100 θεατές σε μια μικρή θεατρική αίθουσα. Για αυτό τα βήματα από εδώ και μπρος θα πρέπει να περιέχουν όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο. Σήμερα πηγαίνουμε εύκολα σε ένα εστιατόριο που μας φιλοξενεί σε εξωτερικό χώρο. Το φθινόπωρο θα είναι διαφορετικά. Τουλάχιστον ας κάνουμε ό,τι μπορούμε να διασφαλίσουμε πως αυτοί που θα κάθονται δίπλα μας, θα έχουν προφυλάξει τους εαυτούς τους κι εμάς από τον κορονοϊό. Οι υπόλοιποι, μπορεί να περιμένουν το τέλος της πανδημίας. Στο σπίτι τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA