ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/06/2021 14:43

Μητσοτάκης - Ράμα: Μετά τις εκλογές στην Αλβανία το συνυποσχετικό για την ΑΟΖ στη Χάγη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου

Μητσοτάκης - Ράμα: Μετά τις εκλογές στην Αλβανία το συνυποσχετικό για την ΑΟΖ στη Χάγη
Κυριάκος Μητσοτάκης, Εντι Ράμα (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για την οποία ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας μας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εντι Ράμα συμφώνησαν ότι - μετά και τις εκλογές στην Αλβανία - οι δύο χώρες είναι έτοιμες να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο Έντι Ράμα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων, τα οποία παραδόθηκαν στις 14 Ιουνίου στην Αλβανία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει θέσει προς την Αλβανία.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Εντι Ράμα για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022-2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ