Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη φουλ αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για παγκόσμιο ρεκόρ ψεμάτων και τα κόμματα της Αριστεράς ότι επιλέγουν την καθυστέρηση και τα προνόμια των εργατοπατέρων έναντι των πραγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Εσείς είστε με τους εργατοπατέρες εμείς με την κοινωνία.  Εσείς με την καθυστέρηση εμείς με την Ευρώπη. Εσείς είστε με την αντίδραση εμείς είμαστε με την πρόοδο», επισήμανε σε υψηλούς τόνους ο Κωστής Χατζηδάκης από τη Βουλή, αποκρούοντας εξίσου αιχμηρά τα πυρά της αντιπολίτευσης και δη του ΣΥΡΙΖΑ περί  «Θατσερικής» εμπνεύσεως ρυθμίσεις και εργασιακού νομοσχέδιου που επαναφέρει τον Μεσαίωνα.

Διαβάστε επίσης: Εργασιακό νομοσχέδιο: Με ενστάσεις αντισυνταγματικότητας η αρχή της «μάχης» στην Ολομέλεια

Απορρίπτοντας ως αβάσιμες τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας, κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση για παγκόσμιο ρεκόρ ψεμάτων αναφορικά με το περιεχόμενο του εργασιακού νομοσχεδίου.

Νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ στο παγκόσμιο τουρνουά ψέματος

«Έχετε μία απέχθεια για την αλήθεια, που θα διεκδικούσε ίσως και παγκόσμιο ρεκόρ. Θα το κερδίζατε το τουρνουά του ψέματος αν πηγαίνατε σε έναν τελικό σαν του Τσιτσιπά με τον μεγαλύτερο ψεύτη», σχολίασε καυστικά ο κ. Χατζηδάκης απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και αποδίδοντας το γεγονός ότι κατακεραυνώνει το νομοσχέδιο στη δημοσκοπική κατάρρευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων όπως ευαγγελίζεται.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε εκ νέου του νομοσχεδίου, επιμένοντας ότι επεκτείνει την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και τυχόν καταχρηστικές συμπεριφορές εργοδοτών, διασφαλίζει την ισορροπία της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, θεσπίζει για πρώτη φορά ενισχυμένα δικαιώματα αδειών και για τον πατέρα και επιφέρει τη διαφάνεια στον συνδικαλισμό, ώστε να μην παραβιάζεται το ιερό δικαίωμα της απεργίας αλλά να μη γίνεται και κατάχρησή του.

«Αντιπολίτευση ό,τι να ναι. Απλώς για να λέμε κάτι», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Υπουργός Εργασίας, απορρίπτοντας μία σειρά αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τα άρθρα του νομοσχεδίου σχετικά με την επαναπροκήρυξη της απεργίας που κηρύχθηκε παράνομη ή την αντικατάσταση του ΣΕΠΕ με Ανεξάρτητη Αρχή.

Διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Εστιάζοντας στο δριμύ κατηγορώ της αντιπολίτευσης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση κατόπιν αιτήματος του εργαζομένου, ο Κωστής Χατζηδάκης, επανέλαβε πως ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων και χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις και κυβερνητικό εταίρο την Αριστερά και εδώ και 30 χρόνια στην Ελλάδα με ατομικές συμβάσεις που υπεγράφησαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω εδώ την οδηγία 1158 που σήμερα ενσωματώνουμε στο εθνικό δίκαιο. Υπογράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ,20 Ιουνίου 2019, που λέει ότι τα κράτη μέλη λαμβάνουν μέτρα ώστε εργαζόμενοι με παιδιά έως 8 ετών και φροντιστές δικαιούνται να ζητούν διευθέτηση χρόνου εργασίας. Δεν είναι ατομική σύμβαση αυτό; Θα μαζευτούν όλοι οι εργαζόμενοι με παιδιά μαζί και θα ζητήσουν συλλογική σύμβαση; Για όνομα του Θεού. Δεν ξέρω σε ποιον Θεό πιστεύετε, αλλά χρειάζεται και μια στοιχειώδης αυτοσυγκράτηση. Ξιφουλκεί σήμερα εναντίον του εαυτού του ο ΣΥΡΙΖΑ. Σας πειράζει να ισχύει και για εργαζόμενους  που δεν είναι παντρεμένοι ή παντρεμένοι χωρίς παιδιά; Τόση υποκρισία και ψέμα. τόση υποκρισία και fake news  όσα σε αυτό το νομοσχέδιο δεν έχω ξαναδεί», τόνισε ο Υπουργός Εργασίας.

Με σφοδρότητα αντεπιτέθηκε ο κ. Χατζηδάκης και στη δριμεία αντιπολιτευτική κριτική για την προστασία των συνδικαλιστών από απόλυση, κατηγορώντας τους διαφωνούντες και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιθυμούν την πλήρη ασυλία των συνδικαλιστών.

«Σας ενοχλεί ότι τους φέρνουμε στο ίδιο επίπεδο προστασίας με τις εγκύους; Θέλετε συνδικαλιστική ασυλία σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης; Θα πάμε με επιχειρήματα κι όχι με συνθήματα εδώ. Αν είστε αδιάβαστοι και γκαφατζήδες να κοιτάξετε τους εαυτούς σας και μετά να κάνετε μαθήματα», είπε χαρακτηριστικά ενώ υπεραμύνθηκε και της διάταξης για την ελάχιστη υπηρεσία σε περιπτώσεις απεργίας σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, υπογραμμίζοντας πως όσο ιερό είναι το δικαίωμα μιας απεργίας στο ΜΕΤΡΟ εξίσου σεβαστό πρέπει να είναι και του αναπήρου που έχει ανάγκη να πάρει το ΜΕΤΡΟ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA