Μενού
  • Α-
  • Α+

Άρχισε λίγο μετά τις 17:30 ώρα Ελλάδας η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu. Υπενθυμίζεται ότι είχε προγραμματιστεί για τις 17:05.https://twitter.com/AACanli/status/1404446547820044295?ref_src=twsrc^tfw

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης - Ερντογάν: Το ραντεβού που θα κρίνει το φετινό καλοκαίρι και τα 25 κοινά πρότζεκτ Ελλάδας - Τουρκίας

Tετ α τετ η συνάντηση

Πρόκειται για την πρώτη τους συνάντηση έπειτα από περισσότερο από ενάμιση χρόνο, και πάλι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Σε ένα τετ-α-τετ ραντεβού που αναμένεται να διαρκέσει περίπου μια ώρα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσουν μόνοι τους και χωρίς περισπασμούς τόσο για τα όσα έγιναν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, όσο και για το πώς προχωράμε από εδώ και πέρα.

Όπως επισημαίνει συνομιλητής του πρωθυπουργού, το ότι θα τα πουν οι δυο τους, με τους υπουργούς και τους συμβούλους τους σε παρακείμενο δωμάτιο, είναι σημαντικό, ιδίως για τη συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τη παρουσία των επιτελών του τείνει να έχει μεγαλύτερη ροπή σε λεονταρισμούς εν σχέσει με την κατ’ ίδιαν συζήτηση. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να πάρει νωρίς «τη θερμοκρασία» του δωματίου, αλλά και να καταλάβει τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός έσπευσε, πάντως, από χθες να στείλει μηνύματα στην Άγκυρα μέσω της συνέντευξής του στο δίκτυο France 24, θέτοντας ουσιαστικά το πλαίσιο που ο ίδιος κομίζει στο τραπέζι της συζήτησης με τον κ. Ερντογάν. «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε τις διαφορές μας χωρίς να καταφύγουμε σε κλιμάκωση της έντασης και αποφεύγοντας αυτό που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Και πιστεύω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο. Και το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να είναι ο σεβασμός όσων προβλέπει το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA