Μενού
  • Α-
  • Α+

Δηλώσεις στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε αρχικά αναφορά στην πανδημία του κορονοϊού, τονίζοντας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει «μέχρι να είμαστε όλοι ασφαλείς». Ακολούθως αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν. «Εκφράσαμε τις προσδοκίες μας από τους συμμάχους για το ζήτημα της τρομοκρατίας. Το DAES συνεχίζει τη δράση του. Η Τουρκία το έχει πολεμήσει στα σύνορά της και είναι το μοναδικό μέλος του ΝΑΤΟ που κατάφερε να «καθαρίσει» την περιοχή στη Συρία.

Διαβάστε ακόμη:  Συνάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν: Για «εποικοδομητικό» τετ α τετ έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Στη συνέχεια, τόνισε πως η Τουρκία εδώ και περίπου 10 χρόνια έχει επωμιστεί το βάρος του προσφυγικού. «Με τον κ. Μπάιντεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις διαφορετικές απόψεις μας, αλλά και τα κοινά σημεία, στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε. Μιλήσαμε για πιθανά βήματα που μπορούμε να κάνουμε σε ζητήματα οικονομίας και μηχανισμούς που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε. Ήταν μία σοβαρή συνάντηση με σκοπό την επέκταση της συνεργασίας μας, καθώς υπάρχουν πολλά περιθώρια για αυτό».    

  

Για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως «αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον μηχανισμό διαλόγου και να κάνουμε πιθανά βήματα για μια θετική ατζέντα. Του είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσά μας». Το 2021 θα είναι μια ήσυχη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA