Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως ευκαιρία διερεύνησης συγκλίσεων μεταξύ των προοδευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου αντικυβερνητικού μετώπου, αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή με φόντο την κοινή τοποθέτησή τους σε κρίσιμα άρθρα του και με κορυφαία στελέχη του κόμματος να απευθύνουν διαρκή προσκλητήρια για σύμπλευση στις ευρύτερες προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.  

Διαβάστε επίσης: Πυρ και μανία ο Χατζηδάκης για την αιφνίδια 24ωρη απεργία στο ΜΕΤΡΟ

Βούτσης: Εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση για να ηττηθεί η νέα Δεξιά

Ενδεικτική είναι η αναφορά του πρώην προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, που υποστήριξε ότι το εργασιακό νομοσχέδιο αναδεικνύει ακόμη πιο έντονα την ανάγκη για μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση «για να ηττηθούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές και η διακυβέρνηση της νέας Δεξιάς» και πρόσθεσε: «Εμείς απευθύνουμε πρόκληση και πρόσκληση σε όλους τους κοινωνικούς φορείς, συνδικάτα, ειδικά στους νέους. Απευθύνουμε πρόσκληση στα κόμματα του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού τόξου να εγερθούν και να  συναποτελέσουμε μέσα από όρους διαφάνειας και πάλης,  το νέο συνασπισμό κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που προσδοκούμε. Να έχει ραχοκοκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ για να ανοίξει νέα σελίδα πραγματικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».

Σκουρλέτης: Ευκαιρία σύμπραξης…

Λίγη ώρα αργότερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτήριζε τα εργασιακά ως «ευκαιρία σύμπραξης» των προοδευτικών δυνάμεων, απευθυνόμενος προφανώς ταυτόχρονα σε ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25.

«Είναι μία ευκαιρία οι προοδευτικές δυνάμεις να συμπράξουν, για να ζητήσουμε αύξηση του κατώτατου μισθού, επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και μετενέργεια. Να απαντήσουμε στο ανοσιούργημα της ατομικής σύμβασης. Γιατί η κοινωνία και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν», είπε χαρακτηριστικά.

Φίλης: Να συμβάλουμε «ενωτικά» στην εκπροσώπηση της λαϊκής δυναμικής

Είχε προηγηθεί χθες η έμμεση προτροπή του Νίκου Φίλη, ο οποίος σημείωσε ότι η κοινωνία διεκδικεί ένα μέλλον με κατοχυρωμένη την εργασία, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό και διερωτήθηκε: «θα μπορέσουν τα κόμματα της προοδευτικής παράταξης με κορμό την Αριστερά να ανταποκριθούν στη λαχτάρα της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων;», ενώ πρόσθεσε με νόημα: « Χρειάζεται να σεβαστούμε τη λαϊκή δυναμική και να συμβάλουμε ενωτικά στην πολιτική της εκπροσώπηση.  Αυτή είναι η ευθύνη όσων αντιπαλεύουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του συστήματος, με θύματα τους πολλούς.  Οι εμφύλιοι, περιττεύουν. Κι ακόμα χειρότερα, ζημιώνουν».

«Πόρτα» από ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και ΚΙΝΑΛ

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, έχουν ήδη αρνηθεί την σύμπλευση με την αξιωματική αντιπολίτευση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, υπενθυμίζοντας τις δικές του αντεργατικές ρυθμίσεις ως κυβέρνηση και διαμηνύοντας ότι δεν θα  μετατραπούν σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ», ενώ και το Κίνημα Αλλαγής δια της Φώφης Γεννηματά  αποκρούει σε κάθε ευκαιρία το εν λόγω «φλερτ» εξαπολύοντας δριμεία επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA