Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μύθο» χαρακτήρισε την κατάργηση του 8ωρου με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. «Το 8ωρο προστατεύεται από το νομοσχέδιο, όποιος υποστηρίζει ότι καταργείται, καταργεί την ελληνική γλώσσα και την κοινωνική και πολιτική λογική, καθώς η προστασία του αναφέρεται ρητά στο άρθρο 55 και μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνον εάν ένα κράτος φύγει από την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Βουλή - Μητσοτάκης σε Γεννηματά: Ήταν σαν να ακούω τον Τσίπρα

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο 2ος μύθος είναι πως οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό και «όποιος το φωνάζει αυτό έχει πάρει ρεπό από την αλήθεια, οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με την προσαυξημένη αμοιβή όπως και τώρα». Ο 3ος μύθος είναι πως το νέο εργασιακό φέρνει το ευέλικτο ωράριο. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «Ισχύει για 31 χρόνια και κάποιες από τις τροποποιήσεις έχουν τις υπογραφές της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου», σημείωσε.

Ανέφερε μάλιστα ότι «τα νέα προβλήματα δε λύνονται με γέρικα επιχειρήματα», προσθέτοντας ότι «με το νομοσχέδιο αναμετρώνται οι δυνάμεις της πραγματικά προοδευτικής σκέψης με τις δυνάμεις της συντήρησης» καθώς και ότι «κάθε πρόοδος προϋποθέτει τολμηρές αλλαγές και είναι γνωστό πως πάντα οι αλλαγές θα έχουν πολλούς εχθρούς».

Ανοιχτά καταστήματα

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα στην Ελλάδα τις Κυριακές, όσα είναι και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης. «Θα λειτουργούν Κυριακή στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις που λειτουργούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όμως τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι σταθερά. Θα αμείβονται με προσαύξηση 75%» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε πως όσοι εργάζονται Κυριακές θα παίρνουν ρεπό. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA