Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί το ενδιαφέρον στη Βουλή να επικεντρώθηκε στη μονομαχία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά η προσπάθεια πειθούς για τον καλύτερο εκφραστή της Κεντροαριστεράς στη χώρα πυροδότησε «πύρινους» διαξιφισμούς και ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά.

Η κόντρα ξεκίνησε με αφορμή την  εφ’ όλης της ύλης σφοδρότατη κριτική της Φώφης Γεννηματά στην κυβέρνηση,  στην οποία καταλόγισε αποτυχία και ανικανότητα σε όλα τα μέτωπα, γεγονός που ο πρωθυπουργός της «χρέωσε» ως κρεσέντο μηδενισμού κι αφορισμού με «αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ».

Μητσοτάκης: Σαν να άκουγα «αντίγραφο» του κ. Τσίπρα

«Είχα την εντύπωση ότι δεν άκουγα εσάς αλλά τον κ. Τσίπρα.  Μια φιλική συμβουλή. Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου, πάντα το πρωτότυπο θα επιλέγουν οι πολίτες. Αυτά θα τα λύσετε μεταξύ σας. Ας το κρίνουν οι πολίτες το πόσο διαφορετική ήσασταν από τον κ. Τσίπρα», επισήμανε σκωπτικά ο κ. Μητσοτάκης.

Γεννηματά: Εμείς είμαστε το πρωτότυπο της προοδευτικής παράταξης

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, η οποία αντέτεινε πως «ο εκφραστής στη χώρα της προοδευτικής παράταξης, το πρωτότυπο, είναι το Κίνημα Αλλαγής. Και είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσουμε τις συκοφαντίες, την προβοκάτσια,  όλη την προσπάθεια που προσπαθεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος μας και να επικρατήσουμε ξανά. Γι’ αυτό είναι τόσο έντονη η ανησυχία σας».

Επιχειρώντας, δε, ρελάνς η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε τη ρητορική της περί «γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ» αναφερόμενη στη ΝΔ και υποστηρίζοντας ότι μοιάζουν σε «προπαγάνδα, αλαζονεία και αναποτελεσματικότητα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA