Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως ένα «μεγάλο νήμα μπροστά», το οποίο εκσυγχρονίζει σημαντικά το εργατικό Δίκαιο της χώρας, δίνει περισσότερη δύναμη στους εργαζόμενους, την οικονομία και τη χώρα, υπερασπίστηκε μέχρι τέλους το εργασιακό νομοσχέδιο ο Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας στην καταληκτική του ομιλία ότι «δίνει δύναμη στην Ελλάδα να μπει στον πυρήνα των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών».

«Οι επικριτές μας θα διαψευστούν»

Ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε βέβαιος ότι και αυτή τη φορά οι επικριτές του ίδιου, της κυβέρνησης και των προωθούμενων ρυθμίσεων θα διαψευστούν όπως στο παρελθόν με την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τη ΔΕΗ, προειδοποιώντας την αντιπολίτευση ότι η εφαρμογή του νομοσχεδίου θα κρίνει πολύ σύντομα τη στάση του καθενός στην πράξη, αποδεικνύοντας ποιος έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια.

Επιχειρώντας άλλωστε να απαξιώσει την πειθώ των κομμάτων της αντιπολίτευσης στον κόσμο της εργασίας, ο ίδιος υποβάθμισε τη μαζικότητα της συμμετοχής στις σημερινές κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου, λέγοντας πως: «ομολογώ ότι έχω δει και πιο μαζικές τα τελευταία χρόνια  και μεγαλύτερη συμμετοχή σε απεργίες από το 2%-4%-8% άντε 15% που ήταν το ανώτερο σε αυτές που έγιναν».

Κυριακή κοντή γιορτή για τα οφέλη του νομοσχεδίου

Ο Κωστής Χατζηδάκης είπε δηκτικά πως «Κυριακή κοντή γιορτή θα φανεί ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος ψέματα», απαριθμώντας μία σειρά ρυθμίσεων με εμφανέστατα οφέλη για τους εργαζόμενους:

  • οι πατεράδες με τη γέννηση του παιδιού θα παίρνουν άδεια πληρωμένη 14 μέρες
  • και οι 2 γονείς άδεια πληρωμένη 2 μήνες από τον ΟΑΕΔ
  • οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ορίζουν τη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που μας άνοιξε το δρόμο με την οδηγία ο ΣΥΡΙΖΑ
  • 600.000 εργατοτεχνίτες θα παίρνουν την ίδια αποζημίωση με τους υπόλοιπους
  • οι τηλεργαζόμενοι θα έχουν δικαίωμα αποσύνδεσης
  • όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν προστατευτικό πλαίσιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας
  • όλοι θα έχουν καλύτερα πρότυπα για την υγεία και ασφάλεια
  • όσοι θέλουν θα κάνουν παραπάνω υπερωρίες και  θα βάζουν παραπάνω χρήματα στην τσέπη τους

«Χάρη σε αυτό το κατάπτυστο κατά τα άλλα νομοσχέδιο», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. «Είμαστε το κόμμα τη Ευρώπης και το αποδεικνύουμε ακόμα μια φορά, ενώ εσείς δεν ξέρω από πού εμπνέεστε», πρόσθεσε καυτηριάζοντας την άρνηση της αντιπολίτευσης, ενώ ευχαρίστησε όσους του άσκησαν κριτική σεβόμενοι τον πολιτικό πολιτισμό και αποφεύγοντας την καταφυγή σε ύβρεις.

Το νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο και την οικονομία

«Για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα το νομοσχέδιο αυτό για την προστασία της εργασίας στην πολιτική μου διαδρομή. Είναι όμως ακόμα περισσότερο για όλους μια μεταρρύθμιση, που δίνει παραπάνω δύναμη στον εργαζόμενο και στην οικονομία.  Δίνει δύναμη στην Ελλάδα να μπει στον πυρήνα των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης στην κορύφωση της διαδικασίας και πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA