Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις 25 θεματικές της θετικής ατζέντας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συζήτησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννη, με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ στην Αττάλεια, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP).  Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση και αποτύπωση της προόδου των 25 θεματικών της θετικής ατζέντας, η οποία περιλαμβάνει: οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία, μεταφορές και τηλεπικοινωνίες, τεχνολογία, ενέργεια, τουρισμό, ναυτιλία, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση, υγεία και περιβάλλον. Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε ακόμη:Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Πρώτο βήμα για ήσυχο καλοκαίρι - Τι ζήτησε ο Ελληνας πρωθυπουργός ως «ένδειξη καλής θέλησης»

Η απευθείας γραμμή Μητσοτάκη - Ερντογάν 

Η απευθείας γραμμή Κυριάκου Μητσοτάκη - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως είναι το κέρδος της συνάντησης των δυο ηγετών, που συνομίλησαν για αρκετή ώρα δίπλα στους διπλωματικούς τους συμβούλους, Ιμπραήμ Καλίν κι Ελένη Σουρανή. Αυτό σημαίνει ότι πέραν των πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας που υφίστανται πλέον μεταξύ Αθήνας κι Άγκυρας (επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών, διερευνητικές επαφές, πολιτικές διαβουλεύσεις και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) η απευθείας γραμμή των δυο ηγετών θα μπορούσε να λειτουργήσει στο μέλλον αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε κρίση. Όλα αυτά βέβαια παραμένουν στη θεωρία, αφού το περιβάλλον μέσα στο οποίο πετυχαίνεται αυτή η «αποκλιμάκωση» στα ελληνοτουρκικά περιελάμβανε χθες 39 παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA