ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/06/2021 17:53

Αυγενάκης: Εξετάζεται σχέδιο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη ομάδα που θα συσταθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα επεξεργαστεί την επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου της Super League 1 για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, καθώς και την επίσημη πρόταση για μεγαλύτερο αριθμό βάσει των εμβολιασμένων - Οδηγός το σχέδιο για όλα τα αθλήματα

Αυγενάκης: Εξετάζεται σχέδιο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα
Το γήπεδο της Τούμπας (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ο δρόμος για την υλοποίηση σχεδίου επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα ποδοσφαίρου και στη συνέχεια σε όλα τα αθλήματα, ανοίγει σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, μετά και τις σημερινές αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την άρση των περιορισμών σε περισσότερες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη, στόχος είναι η σύσταση ομάδας στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, η οποία θα επεξεργαστεί - βάσει των νέων δεδομένων - την επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου που είχε καταθέσει προ μηνών η Super League 1 και είχε μπει στον «πάγο» λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη της και την επίσημη πρόταση που έχει υποβάλλει πλέον η εν λόγω Αρχή για παρουσία μεγαλύτερου αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα ποδοσφαίρου βάσει των εμβολιασμένων.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον επαγγελματικό αθλητισμό στη Βουλή, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη και υποστήριξε ότι το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα ποδοσφαίρου μπορεί να αποτελέσει στη συνέχεια οδηγό και για τα υπόλοιπα αθλήματα.

«Δεν είπα ότι θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα γήπεδα. Είπα ότι ανοίγει η συζήτηση μετά την απόφαση των Λοιμωξιολόγων σήμερα να δεχτούν να συσταθεί ομάδα, που θα δουλέψει την επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου που είχε καταθέσει η Super League 1 με τα νέα δεδομένα. Πώς μπορεί δηλαδή να εφαρμοστεί. Είχε γίνει εξαιρετική δουλειά και να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα στη χώρα. Υπάρχει επίσημη πρόταση από τη Super League 1 που λέει “εμείς θέλουμε εμβολιασμένους και περισσότερους αν είναι δυνατόν μες τα γήπεδα”. Δεν πέφτει κάτω αυτή η πρόταση. Την ακούμε. Άλλωστε συνολικά έχει ανοίξει η συζήτηση για κίνητρα και περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους. Η πρόταση έχει έρθει στο δημόσιο διάλογο από τη διοργανώτρια αρχή, που ακούμε με ενδιαφέρον. Όμως θα γίνει η συζήτηση στην ομάδα που θα συσταθεί», επισήμανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ