Μενού
  • Α-
  • Α+

Επαναληπτική κλήρωση για την ανάδειξη 2 αναπληρωματικών μελών από τον Άρειο Πάγο και του ασκούντος καθήκοντα Εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου, που ερευνά ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης εναντίον του θα διεξάγει η Βουλή στις 28 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: Παπαγγελόπουλος: Προτείνω στους διώκτες μου να ξεπλύνουν και το σκάνδαλο της Siemens ως σκευωρία μου

Με μαύρα αδιαφανή σφαιρίδια η κλήρωση

Το εντυπωσιακό στην προκειμένη περίπτωση είναι η ίδια η διαδικασία, καθώς γίνεται με διάφανη κάλπη που στήνεται στο Προεδρείο και αδιαφανή μαύρα σφαιρίδια, τα οποία εμπεριέχουν τα ονόματα των υποψηφίων που μπορούν να πληρώσουν τις θέσεις, μετά τον έλεγχο της νομικής υπηρεσίας της Βουλής για ασυμβίβαστα.

Μάλιστα, κατά την κλήρωση είθισται ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής να αναλαμβάνουν συγκεκριμένους ρόλους ο καθένας, ώστε να διεκπεραιωθεί η διαδικασία με απολύτως διαφανή τρόπο. Τα τρία αναπληρωματικά μέλη θα αντικαταστήσουν υφιστάμενα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, τα οποία αποχωρούν στις 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο έχει συγκροτηθεί κατόπιν της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής στις 22/7/2020, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Παπαγγελόπουλου για ενδεχόμενη εμπλοκή του στην καταγγελλόμενη «σκευωρία» Novartis.

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αναμένεται να αποφανθούν με αμετάκλητο βούλευμα για την παραπομπή ή μη του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανών συμμετόχων του σε Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο βούλευμα δεν προσβάλλεται με κανένα ένδικο μέσο (αναίρεση ή έφεση). 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA