Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον κορονοϊό να βρίσκεται σε φάση ύφεσης, προοδευτικά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επιστρέφουν σε ένα πιο κανονικό πολιτικό πρόγραμμα. Έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα ξεκινήσει να βγαίνει ακόμα περισσότερο από το Μαξίμου, επιστρέφοντας στις περιοδείες ανά την Ελλάδα. Άλλωστε, από όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί ότι τουλάχιστον μια φορά τον μήνα θα κάνει μια επίσκεψη εκτός των τειχών της Αθήνας, κάτι που, δεδομένα, με τον κορονοϊό πήγε πίσω, ενώ η πανδημία έχει περιορίσει σημαντικά και τις όποιες επαφές με τους πολίτες, όποτε ο πρωθυπουργός βγαίνει εκτός γραφείου.

Σήμερα, όμως, ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τερέν των περιοδειών από τα Ιωάννινα, ξεκινώντας από το χωριό Χρυσοβίτσα, όπου θα συναντηθεί με νέους καλλιεργητές πατάτας της περιοχής. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει στα Ιωάννινα η γερμανική εταιρεία λογισμικού και κορυφαίος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης Team Viewer. Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής και μετά θα βρεθεί στην περιφέρεια Ηπείρου, ενώ κάπου ενδιαμέσως θα έχει την ευκαιρία να κάνει και μια βόλτα στην πόλη των Ιωαννίνων, προκειμένου να συνομιλήσει με πολίτες.

Ήδη, δε, στο πρωθυπουργικό επιτελείο σκέφτονται για το πού θα μπορούσε να είναι η επόμενη επίσκεψη, αν και το πρόγραμμα του Ιουνίου, με μετάβαση στην Αίγυπτο τη Δευτέρα και στις Βρυξέλλες στο τέλος της εβδομάδας δεν επιτρέπει…πολλά ανοίγματα. Στο Μαξίμου, πάντως, συζητούν ως επόμενη περιοχή για μια επίσκεψη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και συγκεκριμένα τη Δράμα και την Ξάνθη, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε χθες και εκδηλώσεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, για την παρουσίαση και την εξειδίκευση ως προς τις δράσεις ανά περιφέρεια, για το σχέδιο Ελλάδα 2.0, το οποίο χθες πήρε το πράσινο φως από την Κομισιόν. Τα πρώτα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης θα έρθουν στην Ελλάδα ήδη από τον Ιούλιο, μετά και την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά τα περισσότερα από τα 7,5 δις που αναμένει η χώρα μας φέτος θα έρθουν από το φθινόπωρο και εντεύθεν. Αυτή τη στιγμή δεν έχει κλειδώσει κάποια εκδήλωση, σε κάποια πόλη για το καλοκαίρι και θα είναι…αισιόδοξο σενάριο, αν γίνει μια εκδήλωση πριν τον Αύγουστο. Ρεαλιστικά, αυτές οι εκδηλώσεις εξειδίκευσης θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όπως πληροφορείται το Reader.gr, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να έρθει ξανά στη χώρα μας τους επόμενους μήνες και να δώσει και αυτή το παρών σε μια από τις εκδηλώσεις αυτές, εκτός Αθηνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA