Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Χατζηδάκης: Πειθαρχικός έλεγχος για 10 περιπτώσεις ταλαιπωρίας πολιτών από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

Πειθαρχικό έλεγχο για δέκα καταγγελίες από πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν με υπηρεσίες τoυ ΕΦΚΑ έχει παραγγείλει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος διεμήνυσε ταυτόχρονα ότι δεσποτικές συμπεριφορές από υπαλλήλους δεν θα γίνονται ανεκτές

ΕΦΚΑ (Πηγή: Eurokinissi)
ΕΦΚΑ (Πηγή: Eurokinissi)

Από ατελείωτη καθυστέρηση στην απονομή σύνταξης μέχρι τη μη ενημέρωση για ακύρωση του ραντεβού λόγω κορονοϊού, από τηλεφωνήματα που κανείς δεν απαντά, μέχρι χρέωση τόκων για οφειλή που δεν έχει βρεθεί, όλες είναι ιστορίες πολιτών που ταλαιπωρήθηκαν από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Διαβάστε ακόμη: Αυτοψία Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής - «Βρήκα 21 από τους 35 υπαλλήλους»

Όλες αυτές οι καταγγελίες που έγιναν είτε γραπτά, είτε ακόμα και σε τηλεοπτική εκπομπή έφτασαν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος διέταξε πειθαρχικό έλεγχο για την... οδύσσεια των ασφαλισμένων από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που παραπέμπουν η μία στην άλλη, δεν ανταποκρίνονται επί μήνες ή και χρόνια σε αιτήματα ασφαλισμένων, δεν απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις, e-mail και επιστολές.

«Έρχεται αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου»

Αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΦΚΑ προαναγγέλλει ο κ. Χατζηδάκης ενώ διαμηνύει ότι «δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν γίνονται ανεκτές». Σε δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε συγκεκριμένα τα εξής: «Αποφάσισα να στείλω 10 περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για πειθαρχικό έλεγχο. Δεν μένω σ’ αυτό. Πάμε σε άμεση αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου, αλλά παράλληλα και σε επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών με τον ΕΦΚΑ. Επειδή ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν γίνονται ανεκτές! Πλήττουν μεταξύ άλλων και την εικόνα όλων των ευσυνείδητων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Γι’ αυτό αν χρειαστεί θα προχωρήσω και σε άλλους πειθαρχικούς ελέγχους».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΕΦΚΑ #συντάξεις #Κωστής Χατζηδάκης