Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δημοσκόπηση: Δένδιας, Κικίλιας, Πιερρακάκης οι υπουργοί με τις περισσότερες θετικές απόψεις

Τρεις υπουργοί είναι αυτοί που υπερτερούν σε θετικές γνώμες έναντι των αρνητικών, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN

Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας (Πηγή: Eurokinissi)
Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας (Πηγή: Eurokinissi)

Τις περισσότερες θετικές απόψεις των πολιτών συγκεντρώνουν τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, ο Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση έχετε αρνητική ή θετική γνώμη για κάθε υπουργό, συμμετέχοντες στην έρευνα απαντουν θετική 52% για τον Νίκο Δένδια, 44% για τον Βασίλη Κικίλια, 34% για τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Ακολουθεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 33%.

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση: 12,9 μονάδες προηγείται η ΝΔ - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Image
Γνώμες για υπουργούς (Πηγή: ALCO)
Γνώμες για υπουργούς (Πηγή: ALCO)

12,9 η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Κατά 12,9 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν: ΝΔ 36,9%, ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,3%, ενώ στο 14,6% εντοπίζονται οι αναποφάσιστοι.

Προβληματίζει η διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Το 55% απαντά αρνητικά στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζομένου, θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά για τους εργαζομένους. Το 28% απαντά «θετικά» και το 17% «δεν ξέρω, δεν απαντώ». Στην ερώτηση αν στην καθημερινότητα «αισθάνεσθε περισσότερο το ίδιο ή λιγότερο ασφαλείς, απ' ό,τι πριν τρία χρόνια», το 48% απαντά «λιγότερο», το 33% «το ίδιο» και το 12% περισσότερο. Ακόμη, το 57% των ερωτηθέντων απαντά θετικά στην ερώτηση αν πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων (υγειονομικοί, άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους) και το 32% «όχι».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Νίκος Δένδιας #Βασίλης Κικίλιας #Κυριάκος Πιερρακάκης #Δημοσκόπηση

Best of Internet