Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αναζήτηση ευθυνών για την παραβίαση του απορρήτου της δικογραφίας του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά μέσω διαρροών αποσπασμάτων της στον Τύπο και πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της μυστικότητας κατά την εκάστοτε ποινική διαδικασία, ζητούν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία των Αλέξανδρου Αυλωνίτη και Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά - Παιδοψυχολόγος στο Reader.gr: «Η Λυδία πρέπει να μάθει την αλήθεια, βλαβερός ο πατέρας της»

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζουν στο μικροσκόπιο τον αστυνομικό που έκανε την προανάκριση, τον εισαγγελέα και τον ανακριτή της υπόθεσης καθώς και τους γραμματείς τους, καθώς και τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στο υλικό της δικογραφίας.

«Πρέπει να ερευνηθούν οι ενδεχόμενες “διαρροές” των εγγράφων και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου που δι’ ενεργειών ή παραλείψεων του διέρρευσαν στο τύπο στοιχεία της δικογραφίας του εγκλήματος των Γλυκών Νερών. Επιπλέον πρέπει διερευνηθεί αν η δημοσιοποίηση των στοιχείων μέσω του τύπου είναι ποινικά αξιόλογη πράξη και πως έλαβαν τα στοιχεία αυτά τα ΜΜΕ, υπό την απόλυτη, φυσικά προϋπόθεση να μη θιγεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας, όπως πρέπει αυτό να ασκείται μέσα στα πλαίσια του θεσμικού μας πλαισίου», επισημαίνουν στην ερώτησή τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA