Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας 30χρονος αστυνομικός, ο οποίος άνηκε οργανικά σε κεντρική υπηρεσία της Ασφάλειας αλλά είχε αποσπαστεί σε τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. στις 19 Ιουνίου και κατηγορείται για... ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα. Ο υπουργός Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η αστυνομία προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι ο αστυνομικός βρισκόταν στην φρουρά της Νέας Δημοκρατίας. 

Διαβάστε ακόμη: Εξάρχεια: Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα και τρεις προσαγωγές - Πώς σχετίζονται με τη Σκωτία

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Δυστυχώς από αυτή τη διαδικασία δεν εξαιρούνται ούτε οι υποθέσεις για την εξιχνίαση εγκλημάτων, όπως της δολοφονίας της Καρολαιν στα Γλυκά Νερά, που συγκλόνισε όλη την ελληνική κοινωνία. Θα θυμίσουμε τις διαρροές σε όλα τα ΜΜΕ για τον πιθανό Γεωργιανό δολοφόνο.

Θα θυμίσουμε ότι έλεγαν ακόμη και δημόσια ότι δεν είχαν ξανα αντιμετωπίσει τέτοια αγριότητα στα Ελληνικά χρονικά και επομένως μάλλον είναι αλλοδαποί οι δολοφόνοι, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία με ξενοφοβία και ρατσιστικές αντιλήψεις. Θα θυμίσουμε τι δελτίο τύπου εκδόθηκε χθες από την ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες του Γεωργιανού πολίτη ότι βασανίστηκε επί 4 ημέρες για να ομολογήσει την δολοφονία.

Θα αναφέρουμε σε τελείως διαφορετική λογική αντιμετώπισης ότι διαβάσαμε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την σύλληψη αστυνομικού που συμμετείχε σε διάπραξη 11 ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, από τις 9 έως τις 19 Απριλίου. Δεν περιλαμβανόταν όμως με τον ίδιο λεπτομερή ζήλο, με τις συνήθεις διαρροές και τα δελτία τύπου, να αναφέρεται ότι υπηρετούσε στην ασφάλεια των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο.

Προς τι η αποσιώπηση του πού υπηρετούσε ο εν λόγω αστυνομικός και για ποιόν ακριβώς λόγο; Ρωτάμε δημόσια την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ: Πως κρίνετε την μηδενική αναφορά του δελτίου τύπου της ΕΛΑΣ στο που υπηρετούσε ο επίορκος αστυνομικός; Επειδή δεν συνηθίζει το γραφείο τύπου της ΕΛΑΣ τέτοιες παραλήψεις, αποσιωπήθηκε κατόπιν εντολών και από ποιούς; Σήμερα καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοίδη, για τον Γεωργιανό πολίτη, τις μεθόδους ανάκρισης του και τις αντιφάσεις των διαρροών και των ανακοινώσεων. Ευχόμαστε να σταματήσει η χρησιμοποίηση της ΕΛΑΣ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες και να αφεθεί να ασχοληθεί με το θεσμικό της ρόλο: την ασφάλεια του πολίτη και την προάσπιση του Συντάγματος»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA