Μενού
  • Α-
  • Α+

H Αριστοτελία Πελώνη, κυβερνητική εκπρόσωπος, επανέλαβε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πλαίσιο κανόνων για μεγαλύτερες διευκολύνσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί και κινούνται σε δημόσιους χώρους και χώρους συγχρωτισμού. Παράλληλα απατώντας στις πρώτες επικρίσεις από την αντιπολίτευση περί προεκλογικού μέτρου ή μέτρου εξαγοράς ψήφων για τα προνόμια εμβολιασμένων είπε: «Θεωρώ αυτονόητη τη στήριξη της αντιπολίτευσης. Όποιος διαφωνεί να μας πει αν διαφωνεί να χτίσουμε νωρίτερα το τείχος ανοσίας και να προστατεύσουμε τον πληθυσμό».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Δώρο 150 ευρώ σε νέους ως 25 ετών με την πρώτη δόση του εμβολίου

Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπάρχουν περιοχές όπου ο εμβολιασμός είναι σε χαμηλά επίπεδα. «Η χώρα μας διανύει αυτή τη στιγμή πορεία ύφεσης στην πανδημία και ανάπτυξης στην οικονομία. Περνά σταδιακά στο άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, αλλά παραμένει σε διαρκή επαγρύπνηση και επιφυλακή. Στο διάστημα που πέρασε, η Κυβέρνηση στήριξε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, εφαρμόζοντας πρόγραμμα που ξεπέρασε τα 40 δισ., που κράτησε όρθιο τον παραγωγικό ιστό. Τώρα -όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης- προχωρά στην επιβράβευση  των νέων μας 18 μέχρι 25 ετών. Είναι τα παιδιά που είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται, τους φίλους τους να απομακρύνονται, τα ταξίδια και τη διασκέδασή τους να χάνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Προετοιμάζεται ταυτόχρονα και θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών ένα πλαίσιο κανόνων που θα αφορά ελεγχόμενες δραστηριότητες, σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπου θα δίνονται μεγαλύτερες διευκολύνσεις και δυνατότητες σε όσους είναι εμβολιασμένοι, να κινηθούν, τόσο σε κλειστούς χώρους, όσο και σε ανοιχτούς χώρους έντονου συγχρωτισμού».

Για την μετάλλαξη Δέλτα

Η κυρία Πελώνη μίλησε και για την μετάλλαξη Δέλτα, που αποτελεί μεγάλη απειλή ανά τον κόσμο για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού: «Η ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών κρίνεται επιτακτικά αναγκαία, καθώς η νέα μετάλλαξη είναι η πιο επιθετική απ’ όλες. Στοχεύει όσους δεν εμβολιάστηκαν, αλλά μας απειλεί όλους με μία νέα περιπέτεια. Γιατί η γενική ανοσία περνάει μέσα από την ανοσία του καθενός μας. Και οι ανεμβολίαστοι θα παραμένουν αναμεταδότες του ιού. 

Υπογραμμίζεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της προτεραιοποίησης που είχε χαράξει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κάθε συμπολίτης μας ηλικίας 18 ετών και άνω έχει σήμερα τη δυνατότητα να κλείσει το δικό του ραντεβού και να εμβολιαστεί άμεσα, με όποιο εμβόλιο θέλει. Ήδη, έχουν γίνει περισσότεροι από 8 εκατ. εμβολιασμοί και πάνω από 4.710.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ενώ περισσότεροι από 3.534.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Υπάρχουν, ωστόσο, περιοχές στις οποίες ο εμβολιασμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και ο κίνδυνος τοπικών εξάρσεων -ιδίως ενόψει της εισβολής της μετάλλαξης Δέλτα- είναι σοβαρός. Αυτή τη στιγμή, σε αντίθεση με το τι συνέβαινε πριν από εννέα μήνες, υπάρχει επιλογή. Και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στον εαυτό του και στην οικογένειά του, αλλά και απέναντι στην κοινωνία. 

Παρά την εμφάνιση αριθμού κρουσμάτων της νέας μετάλλαξης και στον τόπο μας, η επιδημιολογική κατάσταση εξακολουθεί να βελτιώνεται, καθώς μειώνεται, τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και ο αριθμός των νοσηλευόμενων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA