Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Freedom pass: Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ - Η απάντηση της Πελώνη

Οι εξαγγελίες για τη θέσπιση του freedom pass από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έφερε αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για αντιμετώπιση «σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα»

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Τη θέσπιση της κάρτας ελευθερίας, του freedom pass ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο της ενθάρρυνση του εμβολιασμού στους νέους 18 ως και 25 ετών. Ουσιαστικά το freedom pass είναι ένα «μπόνους» ύψους 150 ευρώ που θα δίνεται στις συγκεκριμένες ηλικίες που έχουν κάνει έστω τη μία δόση του εμβολίου και θα μπορούν να την εκμεταλλευτούν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Διαβάστε ακόμη: Τι είναι η κάρτα ελευθερίας των 150 ευρώ για νέους έως 25 ετών που κάνουν το εμβόλιο: Πώς αποκτάται και πού χρησιμοποιείται (Βίντεο)

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη εξαγγελία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημειώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τους νέους: «σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα».

Παράλληλα, κάλεσε και από την πλευρά του τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας, «ανεξάρτητα από εξευτελιστικά δωράκια και προνόμια» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Πελώνη: «Θεωρώ αυτονόητη τη στήριξη της αντιπολίτευσης»

Για τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. «Θεωρώ αυτονόητη τη στήριξη της αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: «Όποιος διαφωνεί να μας πει αν διαφωνεί να χτίσουμε νωρίτερα το τείχος ανοσίας και να προστατεύσουμε τον πληθυσμό».

ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες »

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε προσωπικό στον Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον να « να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας κοινωνία δύο ταχυτήτων» και να «να σταματήσει να στέλνει διαρκώς αντιφατικά μηνύματα χαλάρωσης».

Αναλυτικά: «Αφού εδώ και ενάμισι χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει το βίο των νέων αβίωτο, τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με 150 ευρώ. Τους αντιμετωπίζει σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα.

Να τσιμπήσουν, μήπως και ξεχάσουν τον αυταρχισμό και το ξύλο στις πλατείες, τον πρωτοφανή αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ για χάρη των κολεγίων, την υποβάθμιση των πανεπιστημίων τους, την καταδίκη όσων βρουν δουλειά να εργάζονται 10ωρα με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες, την διαρκή στοχοποίησή τους πως ευθύνονται για την εξάπλωση της πανδημίας.

Εάν τον ενδιέφερε όντως η πορεία του εμβολιασμού και όχι το γεγονός ότι το κόμμα του έχει πάρει διαζύγιο από τη νέα γενιά, θα φρόντιζε να κάνει κάτι για τους άνω των 60 ετών που είναι οι πιο ευάλωτοι και αν και έχουν πρόσβαση από τις αρχές του έτους στο εμβόλιο, παραμένουν ανεμβολίαστοι σε ποσοστό περίπου 35%.

Παρά τις κυβερνητικές παλινωδίες και την εξευτελιστική κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη, καλούμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας, ανεξάρτητα από εξευτελιστικά δωράκια και προνόμια.

Και επιτέλους καλούμε τον ανέμελο κ. Μητσοτάκη:

- να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας κοινωνία δύο ταχυτήτων, με προνόμια μόνο για εμβολιασμένους, την ώρα μάλιστα που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, τέλος Ιουνίου αντί για 70% των πολιτών όπως υποσχόταν έχει εμβολιαστεί μόλις το 35% του πληθυσμού.

- να σταματήσει να στέλνει διαρκώς αντιφατικά μηνύματα χαλάρωσης, ζητώντας από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες, την ώρα που όλοι προειδοποιούν για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κυριάκος Μητσοτάκης #ΣΥΡΙΖΑ #Αριστοτελία Πελώνη #εμβολιασμός #κάρτα ελευθερίας #freedom pass