ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/06/2021 18:20

Freedom pass: Διχασμός στο ΜέΡΑ25 για την κάρτα ελευθερίας στους νέους

Σε κόντρα γραμμή από τον Γιάνη Βαρουφάκη η βουλευτής του Αγγελική Αδαμοπούλου  - «Καταγέλαστο πριμ εξαγοράς της συνείδησης των νέων» η προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για τους 18 – 25 κατά την Αδαμοπούλου, ενώ ο Βαρουφάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία 

Freedom pass: Διχασμός στο ΜέΡΑ25 για την κάρτα ελευθερίας στους νέους
Freedom pass: Διχασμός στο ΜέΡΑ25 για την κάρτα ελευθερίας στους νέους
Ανάγνωση:

Διχασμό προκαλεί ως φαίνεται στο ΜέΡΑ25 η κυβερνητική πρωτοβουλία της χορήγησης του λεγόμενου freedom pass στους νέους με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών, καθώς κόντρα στον Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη που την χαιρέτισε από τη Θεσσαλονίκη, η βουλευτής του Αγγελική Αδαμοπούλου χαρακτήρισε από βήματος της Βουλής το μέτρο «καταγέλαστο πριμ» υποστηρίζοντας ότι στοχεύει στην «εξαγορά της συνείδησης των νέων» και υποτιμά τη νοημοσύνη τους. «Προσπαθείτε να εξαγοράσετε τους νέους λες και είναι πελάτες Super Market. Αν ο εμβολιασμός είναι αυτονόητος γιατί πρέπει να πληρώσετε και να κάνετε δωράκια;», επισήμανε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 στη Βουλή.

Ο Βαρουφάκης είχε ταχθεί υπέρ

Νωρίτερα, ωστόσο, ο επικεφαλής του κόμματος στο οποίο ανήκει η κυρία Αδαμοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης είχε ταχθεί υπέρ του μέτρου, ασκώντας μάλιστα κριτική ότι η εφαρμογή του ήρθε καθυστερημένα από την κυβέρνηση. «Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, μετά από ενάμιση χρόνο δίνει τις ψηφιακές πλαστικές χρεωστικές κάρτες στους νέους, έστω και για πολιτιστικά δρώμενα, είναι κάτι το οποίο βεβαίως το χαιρετίζουμε. Αλλά είναι πάρα πολύ λίγο, είναι πάρα πολύ αργά, το κάνει για να συγκαλύψει το γεγονός ότι δεν δημιούργησε το δίκτυο των μαζικών τεστ, το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού. Έχει πάει πάρα πολύ πίσω στο θέμα του εμβολιασμού και αναγκάζεται με αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις να τραβήξει τους νέους να εμβολιαστούν», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης από τη Θεσσαλονίκη όπου περιοδεύει, ζητώντας μάλιστα το συγκεκριμένο «εργαλείο» να χρησιμοποιηθεί και για την ενίσχυση όλων των ευάλωτων και όχι μόνο των νέων «τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει να εμβολιαστούν, όταν ο ίδιος δεν έχει στήσει το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού που θα έπρεπε να είχε στήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FREEDOM PASS ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΜΒΟΛΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ