Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο Χρήστος Παππάς θα συλληφθεί. Τελεία και παύλα». Αυτό είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, να συνεχίζονται. 

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Παππάς: Ο φανατικός οπαδός του Χίτλερ και αμετανόητος νεοναζί ετοιμάζεται να συναντήσει τους συνεργάτες του στη φυλακή

Από εκείνες τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μέχρι σήμερα, η ΕΛ.ΑΣ., με εξαίρεση την πτώση του πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, έχει καταφέρει να εξιχνιάσει σημαντικές υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο: Από τη σύλληψη του 32χρονου πιλότου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, για τη δολοφονία της Καρολάιν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά έως τη σύλληψη του 49χρονου ελαιοχρωματιστή με το ψευδώνυμο «artfreak» για την κλοπή του αιώνα το 2012 στην Εθνική Πινακοθήκη και τώρα τη σύλληψη του Χρήστου Παππά, ο οποίος είχε γίνει φαντομάς για εννέα μήνες. 

Μέσα σε έναν μήνα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ. και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πιστώνονται την εξιχνίαση των πολύ σημαντικών αυτών υποθέσεων.  

Χρήστος Παππάς: Από τη διαφυγή στη σύλληψη 

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν στη σύλληψη του Χρήστου Παππά το βράδυ της Πέμπτης, 1 Ιουλίου. Τον έπιασαν την ώρα που έτρωγε και χωρίς ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής να φέρει την οποιαδήποτε αντίσταση. «Εντάξει, παιδιά. Τελείωσε», φαίνεται να είπε ο ίδιος ο Χρήστος Παππάς στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονται στις φυλακή. 

Μετά τη σύλληψη του Χρήστου Παππά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εξέφρασε την ικανοποίησή της, επισημαίνοντας «Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας». Τη σύλληψη του Χρήστου Παππά σχολίασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας κριτική στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη. Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη. Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς», ανέφερε στην ανακοίνωσή του. 

Εθνική Πινακοθήκη: Ο Πάμπλο Πικάσο βρέθηκε και ο artfreak συνελήφθη

Η κλοπή του αιώνα στην Εθνική Πινακοθήκη είχε γίνει στις 9 Ιανουαρίου 2012 όταν ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής άρπαξε Πικάσο, Μοντριάν και ένα ακόμη έργο που, σύμφωνα με τον ελαιοχρωματιστή, έπεσε στην... τουαλέτα. Πολλοί μπορεί να θεωρούσαν ότι οι πίνακες ανεκτίμητης αξίας δεν θα βρεθούν, όμως οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη του 49χρονου ελαιοχρωματιστή και ο Πικάσο επέστρεψε στη θέση του. 

Στην παρουσίαση για την εξιχνίαση της κλοπής του αιώνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είπε «ο Πικάσο είχε χαρίσει τον πίνακα στον ελληνικό λαό για την αντίστασή του στη γερμανική κατοχή. Έλληνας τους έκλεψε, Έλληνες τους έφεραν πίσω. Εύχομαι όλα τα έργα τέχνης της πατρίδας μας να βρουν τη φυσική τους θέση, να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν».

Ο 49χρονος με το ψευδώνυμο artfreak είναι λάτρης της τέχνης και αφού ομολόγησε την κλοπή των πινάκων οδήγησε τους αστυνομικούς σε δασική περιοχή στην Κερατέα, όπου είχε κρύψει συσκευασμένους τους δύο πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν

Ακόμα όμως και μετά από αυτή την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. η αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα περιστατικό από την παρουσίαση της υπόθεσης. Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και στην κυβέρνηση συνολικά. «48 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο #Πικάσο κατάφερε να φιλοτεχνήσει το καλύτερο πορτρέτο του κ. Χρυσοχοΐδη και του αβάσταχτου ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης των "αρίστων"», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Γλυκά Νερά: Πώς «έσπασε» για τη δολοφονία ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο πιλότο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν στην Αλόννησο και αφού περίμεναν να τελειώσει το μνημόσυνο της 20χρονης, είπαν στον 32χρονο ότι έχουν πληροφορίες για τη δολοφονία της συζύγου του. Εκείνος, έπειτα από πολλές ώρες κατάθεσης στους αστυνομικούς, ομολόγησε τελικά τη δολοφονία της συζύγου του με την ελληνική κοινωνία να παγώνει μπροστά στην ψυχρότητά του. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε δώσει σαφή εντολή στους αστυνομικούς να κάνουν τα πάντα για να εξιχνιαστεί. Ετσι οι αστυνομικοί αξιοποίησαν όλα τα στοιχεία και συνέλαβαν τον δολοφόνο της Καρολάιν

Από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δώσει εντολή στους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. να χρησιμοποιούσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουν στα χέρια τους, προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαϊν. 

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν όλα τα στοιχεία και τελικά έφτασαν στη σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ο 32χρονος πιλότος είχε καταφέρει όλο αυτό το διάστημα να έχει καλές σχέσεις με τους αστυνομικούς, μία σχέση εμπιστοσύνης, που τελικά λειτούργησε προς όφελός τους, όπως αποδείχθηκε. Ετσι, ο συζυγοκτόνος - μετά τα στοιχεία που του παρουσίασαν οι αστυνομικοί - ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA