Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις κατευθυντήριες γραμμές των επικείμενων αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα με στόχο τον περιορισμό των πρόωρων αποφυλακίσεων βαρυποινιτών, που προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, σκιαγράφησε από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.  

Παρεμβαίνοντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου συζητείται ευρωπαϊκή οδηγία για την αυστηροποίηση του πλαισίου αντιμετώπισης του «μαύρου» χρήματος, ο Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε στην εν εξελίξει συζήτηση για την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα και τη διόρθωση των νόμων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επέτρεψαν όπως λέει η ΝΔ την πρόωρη αποφυλάκιση εγκληματιών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, για την υφ’ όρων απόλυση κρατουμένων θα πρέπει να εξετάζεται η βαρύτητα του εγκλήματος που έχουν διαπράξει αλλά και επιπρόσθετα ζητήματα κινδύνου υποτροπής.

«Οι υφ’ όρων απολύσεις ενδεχομένως θα πρέπει να ξανασυζητηθούν. Να εξετάζεται η  φύση του  εγκλήματος αλλά και σε μια λογική του να μην βλέπουμε να επαναλαμβάνονται ακριβώς οι ίδιες συμπεριφορές την επόμενη της αποφυλάκισης», σημείωσε ο κ. Τσιάρας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης οφείλει να σταθεί στην μέση δύο διαφορετικών αντιλήψεων, μιας αντίληψης που – όπως είπε - διέπει όλα τα ευρωπαϊκά δικαιικά συστήματα που μιλούν για απομείωση ποινών και γρήγορη επανένταξη «η οποία δείχνει ότι πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το δικό μας σύστημα» και από την άλλη, τόνισε ο κ. Τσιάρας, η άποψη της κοινωνίας και του αισθήματος ανασφάλειας που έχει διατρανωθεί. Είναι επίσης και το ζήτημα ότι δεν ικανοποιείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

«Θα πρέπει με αίσθημα ευθύνης να κάνουμε τις αλλαγές στα ζητήματα που δημιουργούν ένταση και ανασφάλεια και δεν υπηρετούν το περί δικαίου αίσθημα», τόνισε ο Κώστας Τσιάρας, ζητώντας και τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA