Μενού
  • Α-
  • Α+

«Να μείνει πίσω η εμφύλια διαμάχη και άλλα πράγματα όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ Ισα. «Απορρίπτουμε την παρουσία ξένων στρατευμάτων στην πατρίδα μας», υπογράμμισε ο Ακίλα Σάλεχ Ισα.

Ο κ. Τασούλας εξέφρασε τη βάσιμη αισιοδοξία του να μείνουν οριστικά πίσω η περίοδος της εμφύλιας διαμάχης που τραυμάτισε τη Λιβύη, αλλά και οι παρενέργειες της περιόδου εκείνης, όπως είναι το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο θαλασσίων ζωνών, το οποίο όπως υπογράμμισε παραβιάζει και το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία της Ελλάδος και άλλων χωρών και τις συμφωνίες της Shkirat «και όλα εκείνα που συγκροτούν μια αξιόπιστη και ειρηνική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες». «Θα γίνουν αξιόπιστες εκλογές στη χώρα σας τον Δεκέμβριο, θέλουμε να γίνουν κανονικά. Ο λαός της Λιβύης να αποφασίσει ανεμπόδιστα και να μείνει πίσω η εμφύλια διαμάχη και άλλα πράγματα όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και να γίνουν όλα αυτά που συγκροτούν μια αξιόπιστη σχέση ανάμεσα στις χώρες μας. Μας έχετε από το Δεκέμβριο ενημερώσει για το παράνομο και εκτός νομιμότητας τουρκολιβυκό σύμφωνο. Εμείς προσβλέπουμε στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο κοινοβουλίων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Την απομάκρυνση όλων των ξένων στρατευμάτων από την περιοχή ζήτησε εκ νέου ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, επισημαίνοντας ότι «η λύση στην κρίση της Λιβύης και η επίτευξη της εθνικής συμφιλίωσης» έγκειται στην διεξαγωγή προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών, στις 24 Δεκεμβρίου. «Απορρίπτουμε την παρουσία ξένων στρατευμάτων στην πατρίδα μας και θα ζητήσουμε την αποχώρηση τους. Για το σύμφωνο με την Τουρκία αυτός που το υπέγραψε είναι αναρμόδιος για την συμφωνία και η Βουλή δεν το κύρωσε. Πλήρως άκυρη η συμφωνία για τη Βουλή. Η Συμφωνία δεν αποτελεί τίποτα για την νομοθετική εξουσία της Λιβύης. Όχι ξένες παρεμβάσεις, να γίνουν ειρηνικά οι εκλογές γιατί αλλιώς θα επιστρέψουμε στην κατάσταση την οποία ήμασταν», είπε ο κ. Ισα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA