ΠΟΛΙΤΙΚΗ
06/07/2021 14:13

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του AJC David Harris

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον  εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee, David Harris συζητώντας οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του AJC David Harris
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με David Harris (Πηγή: Ελλ. Κυβέρνηση)
Ανάγνωση:

Συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee (AJC), David Harris συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Ελπίδα σε χιλιάδες συμπολίτες μας το Εθνικό Σχέδιο Δωρεάς και Μεταμόσχευσης Οργάνων

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με αιχμή την Ανατολική Μεσόγειο. Τονίστηκε ιδιαιτέρως η συμβολή της Ελλάδας στην εδραίωση της περιφερειακής σταθερότητας και την προώθηση της ανάπτυξης μέσω των αμοιβαία επωφελών συμμαχιών με χώρες της περιοχής που μοιράζονται ίδιες αρχές και πεποιθήσεις.

Κατά τη συζήτηση με τον κ. Harris επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία του AJC με την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ καθώς και το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ, οι οποίες αναπτύσσονται και επεκτείνονται διαρκώς.

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με David Harris (Πηγή: Ελλ. Κυβέρνηση)

Υπογραμμίστηκε ακόμη η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ, ενώ εξετάστηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση των σχετικών δράσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ