Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ταξίδι στα νησιά: Αυστηρότερα μέτρα - Έλεγχοι πάνω στα πλοία και στα ιδιωτικά σκάφη

Νέα μέτρα για τα ταξίδια στα νησιά καθώς πλέον θα γίνονται έλεγχοι και πάνω στα πλοία αλλά και στα ιδιωτικά σκάφη. Τα μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου

Αυστηρότερα μέτρα για τα ταξίδια στα νησιά (πηγή: eurokinissi)
Αυστηρότερα μέτρα για τα ταξίδια στα νησιά (πηγή: eurokinissi)

Νέα αυστηρότερα μέτρα προβλέπονται για τα ταξίδια στα νησιά πλοίο. Οι έλεγχοι γίνονται ακόμα πιο έντονοι και πλέον θα γίνονται όχι μόνοι στα λιμάνια, αλλά και πάνω στα ακτοπλοϊκά πλοία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και θα ισχύσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για αύξηση εμβολιασμών και ελέγχους

Παράλληλα όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια ειδικής σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής προκειμένου να διαπιστώνεται η συμμόρφωσή τους με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε ικανοποίηση για την πορεία της ενημερωτικής προσπάθειας σε σχέση με τους νέους κανόνες που ισχύουν στην ακτοπλοΐα και αποφασίστηκε η αδιάκοπη συνέχεια της.

Έλεγχοι στα πλοία: «Καθημερινά στα λιμάνια»

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον ιό και τις μεταλλάξεις του να ανακόψουν την επιστροφή στην κανονικότητα μας» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης κατά τη σύσκεψη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

«Μεγάλο μας όπλο είναι το εμβολιαστικό πρόγραμμα, γι΄ αυτό και καλούμε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να βιαστούν να το κάνουν. Πολύ σημαντική, όμως, είναι και τη τήρηση των μέτρων προστασίας. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ακτοπλοΐα έχουν επικαιροποιηθεί, ώστε το ταξίδι με πλοίο να είναι ασφαλές για επιβάτες και πληρώματα. Ζητάμε την απόλυτη συνεργασία όλων, στη συνεπή τήρηση των μέτρων προστασίας που προβλέπονται.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα βρίσκονται καθημερινά, όλο το καλοκαίρι, τόσο στα λιμάνια, όσο και πάνω στα πλοία της ακτοπλοΐας, για να υπενθυμίζουν τα μέτρα και να ελέγχουν την εφαρμογή τους. Όπως και πριν ένα χρόνο, κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε οι συμπατριώτες και οι ξένοι επισκέπτες μας να έχουν ένα ασφαλές ταξίδι και να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι» συμπλήρωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Image
Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας (Πηγή: Υπ. Ναυτιλίας)

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Α΄ Υπαρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Νικόλαος Ισάκογλου, ο Β΄ Υπαρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Αλεξανδράκης Γεώργιος, οι αρμόδιοι Κλαδάρχες και Διευθυντές του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλάσσιου Τουρισμού.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#έλεγχοι #Πλοίο #ταξίδι #Κορονοϊός #Μέτρα #Λιμενικό