Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο αριθμός των κρουσμάτων αναρριχήθηκε χθες σε περίπου 1.800 με τα περισσότερα από αυτά να σχετίζονται με συρροές σε κέντρα διασκέδασης. Στο Μαξίμου βλέπουν τους αριθμούς και συνειδητοποιούν ότι η ψυχαγωγία και οι χώροι εστίασης είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή η βασική εστία μετάδοσης του ιού στην κοινωνία. Και ταυτόχρονα κάνει αγώνα δρόμου ώστε να πείσει τους ανεμβολίαστους να μπουν στην ειδική εφαρμογή και να ενώσουν δυνάμεις με όλους τους υπόλοιπους για το χτίσιμο της πολυπόθητης ανοσίας.

Στον αγώνα αυτό χρησιμοποιεί διάφορα όπλα: Πρώτα τη στατιστική: το 99% όσων χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν ανεμβολίαστοι. Αν αυτό δεν είναι επιχείρημα, πείτε μου εσείς ποιο είναι.

Δεύτερον, τους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση: οι άνθρωποι που ξέρουν τους δημότες με τα μικρά τους ονόματα, θα επιστρατευθούν στον αγώνα της πειθούς.

Τρίτον με διάφορους influencers που θα μπουν σταδιακά κι αυτοί στη μάχη για να πείσουν τους αρνητές για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Τέταρτον, με το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ στους πιτσιρικάδες.

Πέμπτον, με την αυστηροποίηση του πλαισίου για τους ανεμβολίαστους. Όσοι έχουν επιλέξει να μην το κάνουν, θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι δεν νοσούν, σε κάθε τους κοινωνική δραστηριότητα. Ακόμη κι η αντιπολίτευση, παρά τους διάφορους συνήθεις γραφικούς που αποτελούν την εξαίρεση, έχει στηρίξει την αναγκαιότητα των εμβολιασμών. Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τη λογική και έχει μαζί της την επιστημονική κοινότητα και τα ΜΜΕ που πολλαπλασιάζουν το μήνυμα. 

Όμως και πάλι, δεν πείθονται όλοι. Και δεν πείθονται γιατί τελικά υπάρχει ένα καλό ποσοστό εκεί έξω που παραμένει δύσπιστο και και μάλλον αμετακίνητο. Και ναι, οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν τελικά περισσότερους οπαδούς από όσους πιστεύουμε. Ένα κομμάτι της κοινωνίας δεν θα ακολουθήσει τους υπόλοιπους, όσα διαφημιστικά μηνύματα κι αν προβληθούν, όσες στατιστικές με εύπεπτα διαγράμματα κι αν παρουσιαστούν το βράδυ στα δελτία ειδήσεων, όσα φέρετρα κι αν μετρηθούν σε πόλεις και χωριά. Κάποιοι θα παραμείνουν κολλημένοι στην άρνηση.

Και κάπως έτσι, το ερχόμενο φθινόπωρο, παράλληλα με το σφοδρό τέταρτο κύμα, θα έρθει και η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, αλλά και στα περισσότερα επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA