Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής Δικαιοσύνης, την πρόοδο που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν με στόχο τη μετάβαση των δικαστηρίων και της απονομής Δικαιοσύνης σε νέα τροχιά αφορούσε η εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν η ΟΝΝΕΔ και η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Τσιάρας και Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ ως ομιλητής παραβρέθηκε και ο Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και επικεφαλής της παράταξης «Με το Δικηγόρο» Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης στην έναρξη της εκδήλωσης επισήμανε μεταξύ άλλων πως «η Δικαιοσύνη έχει να αντιμετωπίσει το «τέρας της γραφειοκρατίας» που δυσχεραίνει τη ζωή δικηγόρων, δικαστών και πολιτών, ενώ άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για «τις καταστροφικές επιλογές στο χώρο της δικαιοσύνης, όπως ο Ποινικός Κώδικας που νομοθετήθηκε αιφνιδιαστικά παραμονές των εκλογών για να υποθηκεύσει εκατοντάδες υποθέσεις.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναφερόμενος στα βήματα που έχουν γίνει προς την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης τόνισε πως «Tο Υπουργείο Δικαιοσύνης υλοποιεί περισσότερα από 30 έργα πληροφορικής και νέων τεχνολογιών που εντάσσονται στην στρατηγική της «ηλεκτρονικής δικαιοσύνης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA