Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νίκος Δένδιας: Μεταβαίνει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων - Στο τραπέζι η τουρκική προκλητικότητα

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας όπου αναμένεται να συζητηθούν οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τις γεωπολιτικές προεκτάσεις των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, την υπό επεξεργασία Στρατηγική Πυξίδα της Ε.Ε. και τις εξελίξεις στην Αιθιοπία και ιδιαίτερα την περιοχή του Τιγκράι. Υπό το λήμμα «τρέχουσες υποθέσεις» αναμένεται να εξετασθούν η κατάσταση στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο, στο Νότιο Καύκασο τη Λιβύη και τη Λευκορωσία.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Δένδιας: Ελπίζω πως φέτος ίσως κάνω διακοπές τον Αύγουστο

Αναμένεται επίσης να υπάρξει ενημέρωση από τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, ενόψει και της εξαγγελθείσας για τις 20 Ιουλίου, παράνομης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα. Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή του Σαχέλ, υπό το φως της πρόσφατης συνάντησης του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Νίγηρα.

Στο πλαίσιο του γεύματος εργασίας του Συμβουλίου έχει προγραμματισθεί άτυπη ανταλλαγή απόψεων με το νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ. Τέλος, πριν την έναρξη της συνάντησης θα λάβει χώρα άτυπο πρόγευμα εργασίας, που παραθέτει στο περιθώριο της συνόδου, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών στα μέλη του Συμβουλίου με προσκεκλημένο τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι, όπου αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό, το φράγμα της Αναγέννησης στην Αιθιοπία (Grand Ethiopian Renaissance Dam/GERD), καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Νίκος Δένδιας #Κυπριακό

Best of Internet