Μενού
  • Α-
  • Α+

«Είμαι εδώ για να ενώνω κι όχι για να διχαζω», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη Βουλή και απέδωσε την πρόταση παραπομπής του Νίκου Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο σε αθλιότητες της ΝΔ.  «Είναι ημέρα ντροπής για ένα πρωθυπουργό που έχει χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία πάνω στο διχασμό, στις προσωπικές επιθέσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα των πολιτικών του αντιπάλων. Από τα Γερούν γερά, όταν η χώρα έδινε τη μάχη απέναντι στους δανειστές, μέχρι τα συλλαλητήρια για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που σήμερα δηλώνει ότι τιμά. Μέχρι τα ψέματα και τις αθλιότητες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και αισχρά ψέματα που αμαυρώνουν τη μνήμη ανθρώπων που δεν βρίσκονται στη ζωή για να απαντήσουν, όπως αυτό για τον πατέρα μου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε για άλλη μια φορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πολιτική δειλία επειδή δεν ήταν παρών στην αίθουσα και πρόσθεσε: «Αλλά και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της προανακριτικής. Όπου για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε εκτενή αναφορά στη  διαχείριση της πανδημίας και χρέωσε στον πρωθυπουργό πλήρη αποτυχία.  «Απέτυχε οικτρά και γι' αυτό και κρύβεται πίσω από διαγγέλματα και διχαστικά τεχνάσματα», ισχυρίστηκε κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκ νέου για διχασμό.  «Δεν θα ακολουθήσω τον ολισθηρό δρόμο του κ. Μητσοτάκη, είμαι εδώ για να ενώνω και όχι για να διχάζω», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επιχειρώντας μάλιστα να πείσει για το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην παραπομπή Παπαγγελοπουλου σε Ειδικό Δικαστήριο για την καταγγελλόμενη σκευωρία Novartis, αποκαλώντας τη δίωξη του ίδιου και του Νίκου Παππά παράσημα για το κόμμα του.  

«Γιατί στήνετε δικαστήρια; Όχι γιατί βρήκατε ένα ευρώ. Τον έναν τον στείλατε γιατί τόλμησε να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο για το σκάνδαλο Novartis  και τον άλλο τον πάτε επειδή τόλμησε να βάλει τα λεφτά των νταβατζήδων στο Δημόσιο Ταμείο. Να χαίρεστε. Γι αυτό μας στήνετε δικαστήρια. Στήστε τα! Είναι παράσημά μας και τιμή μας. Όσο και να ψάξετε και ανάποδα να μας γυρίσετε κέρμα δεν θα πέσει κάτω. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που πέρασε από την μεταπολίτευση και μετά και αυτό είναι που σας πονάει», ανέφερε. 

Η Βουλή αποφασίζει για την παραπομπή του Νίκου Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής λαμβάνει σήμερα Τετάρτη την οριστική απόφαση σχετικά με την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑΝίκου Παππά, σε Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο κ. Παππάς παίρνοντας το λόγο  μίλησε για στιγμή δικαίωσης, υποστηρίζοντας ότι το  πόρισμα της ΝΔ δεν έχει ούτε ενδείξεις για το κακούργημα δωροληψίας για το οποίο ερευνήθηκε - «Η παράβαση καθήκοντος ήταν ο νομικός και πολιτικός σας αερόσακος μετά τη σφοδρή σύγκρουση με την αλήθεια», υποστήριξε. 

Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και επέμεινε ότι η Προανακριτική σε βάρος του βασίζεται σε πολιτικές σκοπιμότητες και ότι το κατηγορητήριο «γκρεμίστηκε» από τους ίδιους τους «κατήγορους» καθώς δεν προτείνεται δίωξή του για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου. «Η παράβαση καθήκοντος ήταν ο νομικός και πολιτικός σας αερόσακος μετά τη σφοδρή σύγκρουση με την πραγματικότητα», υποστήριξε για το αδίκημα για το οποίο προτείνεται η παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA