ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/07/2021 13:20

Κορονοϊός - Πελώνη: Ένας στους δυο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών

Η κυβερνητική  εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στην εικόνα του κορονοϊού στη χώρα και χαρακτήρισε επιτακτικό τον εμβολιασμό για να αναχαιτιστεί η πορεία της πανδημίας στη χώρα

Κορονοϊός - Πελώνη: Ένας στους δυο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών
Αριστοτελία Πελώνη (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Με την εικόνα που παρουσιάζει η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα άρχισε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Στάθηκε ιδιαίτερα στα νέα κρούσματα κορονοϊού που πλέον έχουν διάμεση ηλικία τα 26 χρόνια, ενώ στάθηκε και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη Μύκονο εκφράζοντας την ελπίδα «να μην χρειαστούν νέα».

Διαβάστε ακόμη: Κατ' οίκον εμβολιασμοί: Ξεκινούν άμεσα - Ποια θα είναι η διαδικασία

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η κα Πελώνη αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία στη χώρα. «Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες» είπε.

Και συνέχισε: «Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε στα 26 χρόνια, ενώ το 80% των νέων κρουσμάτων αφορούσε συμπολίτες μας ηλικίας μικρότερης των 39 ετών. Χαρακτηριστικό, επίσης είναι το γεγονός ότι ένας στους δυο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών, ενώ στο τέλος Μαρτίου, επτά στους δέκα ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 55 ετών.

Ιδιαίτερη αύξηση κρουσμάτων παρουσιάστηκε στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους Δήμος Ίου, Θήρας και Πάρου. Για το λόγο αυτό, από το περασμένο Σάββατο, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις των περιοχών αυτών υποχρεούνται να υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα (μια φορά με self test και μια με rapid). Ανάλογη υποχρέωση έχουν και τα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων».

Ενώ κατέληξε συμπληρώνοντας: «Επιπλέον, από το περασμένο Σάββατο μέχρι την επόμενη Δευτέρα 26/7, απαγορεύτηκε στη Μύκονο -λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας- η κυκλοφορία από τη 01:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί, καθώς και η μουσική καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε η σχετική ΚΥΑ και ισχύουν από το περασμένο Σάββατο νέες ρυθμίσεις για τη λειτουργία των χώρων διασκέδασης που αποκαθιστούν ελευθερίες των εμβολιασμένων και θεσπίζουν μέτρα προστασίας για τους ανεμβολίαστους».

«Επιτακτικός ο εμβολιασμός»

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε: «Έχουν γίνει ήδη πάνω από 9.720.000 εμβολιασμοί, έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση πάνω από 5.430.000 συμπολίτες μας και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 4.590.000.

Τα νέα δεδομένα, ωστόσο, σε συνδυασμό με τη σταδιακή επικράτηση του πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους «Δέλτα» καθιστούν ακόμη πιο επιτακτικό τον άμεσο εμβολιασμό των μεγαλύτερων, αλλά και των πιο ευπαθών συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη. Επείγει, ωστόσο, και ο εμβολιασμός των νέων μας που αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων και μπορούν να γίνουν επιταχυντές της επιστροφής μας στην κανονικότητα».

«Είναι η ώρα που η ευαισθησία στους γονιούς, στην παρέα, στη δουλειά μας, ακόμη και στην πορεία της χώρας μας, ταυτίζεται με την προστασία της υγεία μας και γίνεται πράξη με το προνόμιο του εμβολιασμού. Είναι ώρα συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών στον ίδιο σκοπό» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ