Μενού
  • Α-
  • Α+

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κι επιτέθηκε στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την οποία χαρακτήρισε «Ηρώδη» για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το κόψιμο 20.000-30.000 μαθητών από τις Σχολές, αλλά και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, κάνοντας λόγο για διχασμό της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε έγκλημα εκ προμελέτης την απόφαση της Νίκης Κεραμέως και του πρωθυπουργού να αποκλειστούν από τα Πανεπιστήμια 20.000-30.000 μαθητές και μάλιστα όπως είπε «επιλέξατε τη χρονιά της πανδημίας, τη χρονιά που τα σχολεία ήταν κλειστά το μισό χρόνο, τη χρονιά της οικονομικής ανασφάλειας από τα αποτυχημένα σας lockdown, να θέσετε σε εφαρμογή την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής».

Σήμερα περισσότερα από 20.000 παιδιά, μαθητές, βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη και την κα Κεραμέως να τους κλέβουν το όνειρο του Πανεπιστημίου, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας που ήταν στα υπουργικά έδρανα της είπε: «ως άλλη “Ηρώδης” σφαγιάζετε 20.000 μαθητές. Ντιλάρετε με τους ιδιοκτήτες κολεγίων».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην επιστολή ενός μαθητή, υποψηφίου των πανελληνίων 2021 που έγινε viral. «Αν δεν πιστεύετε εμένα, ελπίζω να διαβάσατε την επιστολή ενός μαθητή από το 1ο πρότυπο Λύκειο Αθηνών, του Διονύση, - αυτοαποκαλείται αποτυχημένος άριστος. Συγκέντρωσα λέει 20.988 μόρια στο σύνολο, 1.838 δηλαδή περισσότερα από την περσινή βάση και δεν μπορεί να εισαχθεί ούτε στο Μετσόβιο ούτε καν στη δεύτερη επιλογή μου στο ΑΠΘ... για 0,43 μονάδες στο ελεύθερο σχέδιο μου στερείται η θέση για την οποία πάλεψα. Τι έχετε να απαντήσετε στον Διονύση; Τι έχετε να απαντήσετε σε χιλιάδες παιδιά σαν το Διονύση;»

Για το lockdown στη Μύκονο, είπε χαρακτηριστικά: «Το σήμα χαλάρωσης για να υπηρετηθεί το αφήγημα της επιτυχούς διαχείρισης, οδήγησε ξανά σε υποτίμηση του κινδύνου, με αποτέλεσμα να απειλούνται ξανά ζωές. Αποφασίσατε μίνι lockdown στη Μύκονο μες στην καρδιά καλοκαιριού. Η Μύκονος κύριοι της κυβέρνησης έχει ποσοστό εμβολιασμού σχεδόν 100%. Και υποτίθεται ότι οι τουρίστες που φθάνουν στα νησιά, περνάνε από ελέγχους.

Πώς τα καταφέρατε λοιπόν πάλι να τινάξετε στον αέρα τόσο τη δημόσια Υγεία όσο και τον πιο διεθνώς εμβληματικό τουριστικό προορισμό της χώρας μας στην καρδιά της τουριστικής σεζόν; Πώς καταφέρατε πάλι οι πανηγυρισμοί σας να καταλήξουν σε ακόμα ένα φιάσκο σε βάρος της δημόσιας Υγείας αλλά και εργαζομένων, επιχειρηματιών και τουριστών;»

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ανέφερε: «...και μέσα σε όλα αυτά, η απάντηση όταν το πράγμα στραβώσει είναι ξανά ο διχασμός. Επιμένετε να μιλάτε για επιστροφή στην κανονικότητα μόνο για τους εμβολιασμένους. Με την άλλη μισή Ελλάδα τι θα κάνετε; Θα την εξαφανίσετε; Και πώς πιστεύετε ότι θα είναι ασφαλής η μισή Ελλάδα όταν η άλλη μισή δε θα είναι ασφαλής; Δεν έχετε ακούσει τόσο καιρό αυτό που λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι δε μπορεί κανένας να είναι ασφαλής αν δεν είναι όλοι ασφαλείς;

Η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι η απόδειξη της αποτυχίας σας να πείσετε τους πολίτες. Σταματήστε αυτή τη διχαστική συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού και προσπαθήστε να πείσετε τους πολίτες, όχι να τους εκβιάσετε. Θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Και αφήστε το διχασμό και τους διαχωρισμούς. Πέρα από κοινωνικά επικίνδυνο είναι και υγειονομικά επικίνδυνο. Το εμβόλιο σώζει ζωές. Ο εμβολιασμός όλων μας είναι αναγκαίο όπλο απέναντι στη νόσο. Δεν πρέπει όμως να δίνετε την εντύπωση ακόμη και σε έναν εμβολιασμένο ότι δε διατρέχει κανένα κίνδυνο. Ότι μπορεί να συνωστίζεται και να διασκεδάζει χωρίς μάσκα σε κλειστούς χώρους. Είναι λάθος»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA