Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβολιασμός: Μπόνους για γιατρούς, φαρμακοποιούς για κλείσιμο ραντεβού

Η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα πακέτο οικονομικών κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς, προκειμένου να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού

Επιπλέον κίνητρα, προκειμένου το πρόγραμμα εμβολιασμού να τονωθεί έτι περισσότερο και να μην ατονήσει κατά τις επόμενες εβδομάδες ετοιμάζει η κυβέρνηση, η οποία, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, θέλει να βάλει περισσότερο στο παιχνίδι και τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά και τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι έπαιξαν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο ιδίως στους πρώτους μήνες κλεισίματος ραντεβού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα και στόχος είναι στην επιχείρηση πειθούς να μπουν και οι γιατροί και φαρμακοποιοί που παίζουν σημαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Τα κίνητρα θα είναι οικονομικά και πρακτικά θα προβλέπεται αμοιβή για κάθε ραντεβού που κλείνουν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί του ιδιωτικού τομέα. Ήδη, για τους φαρμακοποιούς προβλέπεται μια αποζημίωση ενός ευρώ ανά ραντεβού, η οποία δεν αποκλείεται να αυξηθεί και να ευθυγραμμιστεί με αυτή των γιατρών.

Το τεχνικό σκέλος της περαιτέρω εμπλοκής των ιδιωτών γιατρών δεν έχει κλειδώσει οριστικά, αλλά δεν θα υπάρχει μια συγκεκριμένα λίστα, όπως στην περίπτωση των κατ’ οίκων εμβολιασμών. Αντίθετα, πρακτικά, όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να λειτουργεί ως «μεσάζων» για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

«Θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας, και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς, έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, στην κυβέρνηση θέλουν οι υγειονομικοί να διαδραματίσουν έναν πιο ενεργό ρόλο στη μάχη, προκειμένου να εμβολιαστούν και άλλοι πολίτες και ειδικά όσοι είναι πάνω από 40 και θα κινδυνεύσουν περισσότερο από αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε χθες από τη Χαλκίδα ως «τέταρτο κύμα ανεμβολίαστων».

Ήδη, δε, ο πρωθυπουργός έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για τα όρια πειθούς της εμβολιαστικής καμπάνιας σε κεντρικό επίπεδο. Εξ ου και επέμεινε ιδιαίτερα στη στρατηγική «πόρτα-πόρτα» και ζήτησε και από τους αυτοδιοικητικούς να κάνουν ακόμα περισσότερες ενέργειες, προκειμένου να κλειστούν και άλλα ραντεβού και να διευρυνθεί όσο γίνεται το τείχος ανόσιας ως το τέλος του καλοκαιριού. «Το μήνυμα από εμάς έχει φτάσει σε σημείο εξάντλησης. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη αξία είναι να πάμε εκεί που ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και στην κυριολεξία να πιάσουμε συμπολίτη-συμπολίτη μας και να τον πείσουμε ότι πρέπει να κάνει αυτό το βήμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Με δεδομένο, δε, ότι οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί είναι πρόσωπα εμπιστοσύνης για τον καθένα, η κυβέρνηση θέλει να δώσει μια επιπλέον κινητροδότηση, προκειμένου και αυτοί να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές του μηνύματος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κυριάκος Μητσοτάκης #εμβολιασμός #γιατροί #φαρμακοποιός