Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κυβέρνηση έχει βάλει μπροστά το σχέδιο για να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί, να καμφθούν και οι τελευταίοι αρνητές και να χτιστεί επιτέλους η πολυπόθητη ανοσία για να επανέλθει η κοινωνία σε μία κανονικότητα. Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε χθες (22/7) ότι θα δοθούν κίνητρα σε γιατρούς, φαρμακοποιούς για να συμβάλλουν στο πρόγραμμα «Ελευθερία» κι ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι οι γιατροί θα παίρνουν μπόνους 20 ευρώ για εμβολιασμό πολιτών στο ιατρείο και 50 ευρώ αν πραγματοποιούν κατ' οίκον εμβολιασμούς.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στην τηλεόραση του OPEN σημείωσε αρχικά πως «φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας» τόνισε.

Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι «η γενική καμπάνια είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα – πόρτα. (…). Επίσης, από 3 ευρώ, 20 ευρώ στους επαγγελματίες γιατρούς εάν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους. Οι διαδικασίες συντήρησης είναι λυμένες. Και θα δίνουμε 50 ευρώ εάν οι γιατροί πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτες μας στο σπίτι τους» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε -απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι ο Ανδρέας Ξανθός ήταν ο πρώτος που σε ανύποπτο χρόνο μίλησε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς υγειονομικών: «Ή μπορείς να ελέγξεις το κόμμα σου, ή αλλιώς αφήνεις πόρτες και παράθυρα ορθάνοιχτα σε άλλες ερμηνείες. (…) Το ποιο σημαντικό απ' όλα: Ο κ. Ξανθός, πριν από πολλούς μήνες, στη ενημέρωση των κομμάτων για την πανδημία, πριν καν τοποθετηθεί οποιοδήποτε άλλο κόμμα είχε μιλήσει για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς υγειονομικών. Και το είχε θέσει – όχι τώρα όταν η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια- τόσους μήνες πριν. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη διγλωσσία, την επίθεση που είδα χθες».

Μητσοτάκης: Να πάμε πόρτα-πόρτα για τον εμβολιασμό

«Θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας, και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς, έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, στην κυβέρνηση θέλουν οι υγειονομικοί να διαδραματίσουν έναν πιο ενεργό ρόλο στη μάχη, προκειμένου να εμβολιαστούν και άλλοι πολίτες και ειδικά όσοι είναι πάνω από 40 και θα κινδυνεύσουν περισσότερο από αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε χθες από τη Χαλκίδα ως «τέταρτο κύμα ανεμβολίαστων».

Ήδη, δε, ο πρωθυπουργός έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για τα όρια πειθούς της εμβολιαστικής καμπάνιας σε κεντρικό επίπεδο. Εξ ου και επέμεινε ιδιαίτερα στη στρατηγική «πόρτα-πόρτα» και ζήτησε και από τους αυτοδιοικητικούς να κάνουν ακόμα περισσότερες ενέργειες, προκειμένου να κλειστούν και άλλα ραντεβού και να διευρυνθεί όσο γίνεται το τείχος ανόσιας ως το τέλος του καλοκαιριού. «Το μήνυμα από εμάς έχει φτάσει σε σημείο εξάντλησης. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη αξία είναι να πάμε εκεί που ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και στην κυριολεξία να πιάσουμε συμπολίτη-συμπολίτη μας και να τον πείσουμε ότι πρέπει να κάνει αυτό το βήμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Με δεδομένο, δε, ότι οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί είναι πρόσωπα εμπιστοσύνης για τον καθένα, η κυβέρνηση θέλει να δώσει μια επιπλέον κινητροδότηση, προκειμένου και αυτοί να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές του μηνύματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA