Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κεραμέως: Ο λαϊκισμός Τσίπρα δεν έχει όριο - Εμπαίζει τους νέους

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως - «Εμπαίζει τους νέους τάζοντάς τους κατάργηση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής» αναφέρει

Η Νίκη Κεραμέως (πηγή: Eurokinissi)
Η Νίκη Κεραμέως (πηγή: Eurokinissi)

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εάν έρθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ, εξαπέλυσε το υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε ακόμη: Αρνητές του κορονοϊού «καταδικάζουν» τα παιδιά τους να μένουν στην ίδια τάξη!

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων, το υπ. Παιδείας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έφτασε στο έσχατο σημείο να εμπαίζει ευθέως νέα παιδιά, τάζοντάς τους στην ουσία την κατάργηση κάθε νόμιμης, αξιοκρατικής διαδικασίας εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, και μάλιστα αναδρομικά!».

Στην ανακοίνωσή του το υπ. Παιδείας τονίζει ότι

«Σε ένα απίστευτο κρεσέντο λαϊκισμού, και μακριά από κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, υποσχόμενος σε υποψήφιους την αναδρομική εισαγωγή τους σε σχολές στις οποίες δεν εισήχθησαν.

Προσποιείται ότι αγνοεί:
• ότι οι υποψήφιοι αυτοί έχουν εισαχθεί σε άλλες αρχιτεκτονικές σχολές,
• ότι στις σχολές που τους υπόσχεται αναδρομική εισαγωγή, οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και καταλαμβάνονται από υποψήφιους με υψηλότερες επιδόσεις, την επιτυχία των οποίων ακυρώνει,
• ότι τα ίδια τα Πανεπιστήμια έχουν επιλέξει τους συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, προφανώς ξέροντας καλύτερα ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις φοίτησης και αποφοίτησης».

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είχαν επιδοθεί σε εμπόριο φρούδων ελπίδων, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια, που οδήγησε στον εγκλωβισμό χιλιάδων νέων ανθρώπων σε σχολές από τις οποίες δεν αποφοιτούν. Το μόνο που τον ενδιέφερε και τον ενδιαφέρει είναι το μικροκομματικό όφελος και ουδόλως το μέλλον και η προοπτική των νέων μας».

Τέλος, το υπ. Παιδείας σημειώνει: «Αντιλαμβανόμαστε την απελπισία που αισθάνεται ο κ Τσίπρας, διαπιστώνοντας ότι η πλειονότητα της κοινωνίας, όπως και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσονται υπέρ της ελάχιστης βάσης και ευρύτερα υπέρ των αλλαγών στην Παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι όμως θλιβερό να εργαλειοποιεί νέους ανθρώπους, να υποβαθμίζει αρχιτεκτονικές σχολές ανά τη χώρα, να ακυρώνει την προσπάθεια των υποψηφίων που πέτυχαν την επίδοσή τους με κόπο και προσπάθεια, να αναστατώνει νέους και οικογένειες, να κοροϊδεύει τους πάντες στο βωμό του κομματικού συμφέροντος.
Ο λαϊκισμός τους δεν έχει όριο».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΣΥΡΙΖΑ #Αλέξης Τσίπρας #Πανελλήνιες εξετάσεις #Νίκη Κεραμέως #Υπουργείο Παιδείας