Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού αν και αυτή τη στιγμή δεν το θεωρεί πιθανό.

Για το λιανεμπόριο ο υπουργός μιλώντας στον Ant1 ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για click away για τους ανεμβολίαστους». Στη συνέχεια σημείωσε πως «δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει το χειμώνα» και πρόσθεσε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο «δεν μπορώ να το αποκλείσω». «Το λιανικό εμπόριο έχει τηρήσει τα μέτρα, είσαι με μάσκα, στο εστιατόριο τη βγάζεις» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «ως προς την υποχρεωτικότητα δεν έχω ακούσει τίποτα για το λιανικό εμπόριο, ούτε για τον έμπορο ούτε για τον εργαζόμενο. Η εστίαση είναι άλλο πράγμα». Παράλληλα σχολίασε ότι για να δουλέψει κάποιος στην εστίαση πρέπει να έχει κάνει κάποια εμβόλια και πρόσθεσε ότι «το να προσθέσεις στα υποχρεωτικά εμβόλια ακόμα ένα, δεν είναι και τόσο βαρύ».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό υπογράμμισε πως «ως υπουργός Ανάπτυξης έχει πολύ μεγάλη αγωνία να πιάσουμε τους στόχους του τουρισμού(...) Μέχρι σήμερα είμαστε πολύ πάνω από τους στόχους μας. Σχεδόν 50% πάνω από το στόχο που είχαμε θέσει (40% του 2019)». Σχετικά με τη Μύκονο ανέφερε ότι είναι πάνω από τα ποσοστά του 2019 και με υψηλότερες τιμές. «Τα μέτρα είχαν επίδραση σε ορισμένες κρατήσεις σε βίλες. Δεν ήταν αρνητική η επίδραση, αφού δεν έγιναν τα πάρτι, άρα απέδωσαν τα μέτρα. Η κακή εικόνα της Μυκόνου δεν έθεσε σε κίνδυνο το νησί, αλλά τον τουρισμό της Ελλάδας κι επειδή ενδιαφερόμαστε για όλη τη χώρα πήραμε μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Την ίδια στιγμή ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα μέτρο, αν δεν τηρούνται τα μέτρα και τίθεται σε κίνδυνο η οικονομία» και πρόσθεσε πως στους χθεσινούς έλεγχους που έγιναν στην αγορά για την τήρηση των μέτρων επιβλήθηκαν «450 παραβάσεις, 50 λουκέτα και 13 συλλήψεις».

Καταλήγοντας για το αν αισθάνεται ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τότε που ως φιλοξενούμενος στο Blue Sky έλεγε επανειλημμένως τον μεγάλο Έλληνα παίχτη του μπάσκετ «Ακενοτούμπο» αντί με το κανονικό του όνομα, είπε τα εξής:

«Από την πρώτη μέρα είπα οτι έκανα σαρδάμ. Δεν έχετε κάνει σαρδάμ στην ζωή σας; Συγγνώμη πρέπει να μου ζητήσουν όλοι από το ΣΥΡΙΖΑ που με βρίζουν εδώ και δύο χρόνια για ένα σαρδάμ που το είπα στην ίδια εκπομπή «συγγνώμη έκανα σαρδάμ». Αλλά τέτοιοι είστε. Όχι εσείς προσωπικά, οι ΣΥΡΙΖΑΟΙ... Φαρισαίοι, υποκριτές και ψεύτες. Λες και δεν έχει κάνει σαρδάμ ο Τσίπρας στη ζωή του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA