Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Βουλής να προτείνει την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για παρεμβάσεις του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδορκία στους εκπροσώπους της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε κατόπιν μήνυσης του Χρήστου Καλογρίτσα, η οποία αφορούσε αντιδικία μεταξύ των δύο εταιρειών, της εταιρείας «Τοξότης» συμφερόντων Καλογρίτσα και της CCC, για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, τα εν λόγω χρήματα του καταβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016 από την λιβανέζικη κατασκευαστική, καθ΄υπόδειξη του πρώην  υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει ως «μπροστινός» στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο λιβανέζικος Όμιλος όμως το αρνείται και είχε προσφύγει σε διαιτητικό δικαστήριο, όπου πέτυχε την έκδοση απόφασης υπέρ του για την επιστροφή εντόκως των 3 εκ. ευρώ με τον ισχυρισμό ότι τα χρήματα αυτά αφορούσαν την ανάθεση υπεργολαβίας στην εταιρία «ΤΟΞΟΤΗΣ»  για την κατασκευή εμπορικού κέντρου της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έργο που αυτή δεν εκτέλεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA